Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

FOTO! Ceremonial la statuia lui Suvorov, de la Dumbrăveni, în prezența ambasadorului Rusiei, a autorităților județene și locale

Conducerea Consiliului Județean Vrancea, reprezentată de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, a participat astăzi la Dumbrăveni la ceremonialul organizat de Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии, dedicat omagierii marelui comandant de oști rus Aleksandr Suvorov. Evenimentul, care a marcat și finalizarea restaurării monumentului, a avut loc în prezența E.S. Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România și a oficialităților locale din Dumbrăveni și Focșani.

Ambasadorul Valery Kuzmin a subliniat faptul că Suvorov a fost una dintre personalitățile care a jucat un rol istoric în dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre ruși și români.

În discursul său, vicepreședintele Ionel Cel-Mare a afirmat că pentru vrânceni a devenit o tradiţie omagierea generalului Suvorov, care, în anul 1789, a câștigat două mari victorii împotriva turcilor la Focșani și la Râmnicu Sărat, la care şi-au adus contribuția și voluntarii români. În anul 1913 a avut loc inaugurarea acestui măiestuos monument, la Dumbrăveni, pentru a-l cinsti pe comandantul care nu a pierdut nicio bătălie în cariera sa militară.
Evenimentul s-a încheiat cu ceremonialul depunerii de coroane de flori și dezvelirea unei plăcuțe de apreciere pentru cei care au contribuit la restaurarea monumentului.

sursă foto și text: Consiluiul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?