Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

PUZ-ul noului Spital Județean va fi discutat în ședința Comisiei de Urbanism Focșani

PUZ-ul noului Spital Județean din Focșan va fi discutat în cadrul primei ședințe a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism ( CTATU) a municipiului Focșani. Pe ordinea a ședinței programată pentru miercuri, 17 noiembrie, se află două proiecte referitoare la documentația de urbanism pentru acest proiect de investiție. Este vorba despre PUZ „Elaborare PUZ pentru introducere în intravilan și reglementare urbanistică și SF în vederea construirii Spitalului Județean de Urgență Focșani-județul Vrancea” și raportul informării și consultării publicului pentru acest PUZ. Investiția ar urma să fie realizată pe o suprafață de peste 17 hectare la marginea municipiului Focșani.

În luna mai a acestui an, membrii CTATU au aprobat cu unanimitate avizul de oportunitate pentru această investiție. Cu această ocazie, primarul Cristi Valentin Misăilă a declarat că „obținerea avizului de oportunitate pentru PUZ este un pas important în realizarea viitorului Spital Județean de Urgență Focșani. „Primăria Municipiului Focșani susține și își va da tot concursul în ceea ce privește construirea Spitalului Județean de Urgență Focșani. Am votat cu tot dragul acest proiect și țin să îi felicit pe inițiatori”, a spus primarul Misăilă.

Pe ordinea de zi a ședinței se află mai multe documentații tehnice pentru proiecte de investiții imobiliare. Este vorba de avize de oportunitate pentru modificarea PUZ-ului construcției de locuințe colective pe strada Rarău, elaborarea unui PUZ modificarea pentru construirea de locuințe individuale, bloc de locuințe și hotel cu cinci etaje pe un teren de 1,5 hectare din municipiu. Se mai solicită aviz final pentru un PUZ „Construire locuințe colective” pe strada Slt. Al. Grigore Ionescu, pentru PUZ „Lotizare teren în vederea construirii de locuințe individuale” pe un teren de 5945 mp. La rubrica diverse va fi discutată solicitarea de schimbare a destinației din zonă de spații verzi în zonă de servicii și locuințe individuale a unui teren cu o suprafață de peste trei hectare, imobil care face parte din PUZ „Cartier rezidențial cu dotări specifice-extravilan” aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2009, beneficiar Mihai Alexandru Ghyka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?