Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

UDJ Galaţi: „Intrarea în Consorțiul Universitaria este, practic, o recunoaștere a faptului că facem parte din plutonul de universități de elită din România‟

Universitatea „Dunărea de Jos‟ din Galați a devenit membră a Consorțiului Universitaria, lucru care întărește și mai mult faptul că profesionalismul, dedicarea și speranța într-un viitor mai bun sunt valorile pe care cadrele universitare ale acestei universități le insuflă studenților. Într-un context restrâns, respectându-se toate măsurile de prevenire a răspândirii noului COVID-19, în perioada 22-24 octombrie 2021, la Predeal,  a avut loc o întâlnire a Consorțiului Universitaria. „Lucrările s-au desfășurat în format mixt, cu prezența rectorilor, președinților de senat și a altor reprezentanți ai conducerii universităților. Consiliul de Administrație al Consorțiului a analizat și aprobat cu unanimitate de voturi acordarea calității de membru asociat pentru Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați‟, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al UDJ Galați.

Astfel, de acum, Consorțiul Universitaria are nouă membri, după cum urmează: Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța. „În această formulă extinsă, bazată pe valori comune ale comunității academice și pe concurență constructivă, cele nouă universități membre ale Consorțiului Universitaria reunesc 42,43% din numărul de studenți și, respectiv, 32,38% din cadrele didactice titulare la nivel național‟, se mai arată în comunicat.

În noua sa formulă, Consorțiul Universitaria va acționa ca o structură dinamică și unitară care va contribui activ la buna desfășurare a activităților universitare și nu numai. „Intrarea în Consorțiul Universitaria este, practic, o recunoaștere a faptului că facem parte din plutonul de universități de elită din România. Ne angajăm ca din această nouă postură, de membru asociat în cadrul Consorțiului Universitaria, să punem în mișcare noi responsabilități academice, benefice pentru calitatea pregătirii viitorilor profesioniști ai țării”, a precizat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați la finalul întâlnirii. „Membrii Consorțiului Universitaria își reafirmă public disponibilitatea și deschiderea spre un dialog constructiv și pentru schimbul de bune-practici cu celelalte consorții universitare din țară, pentru a contribui la creșterea calității și promovarea excelenței în învățământul superior din România. Reuniunea de la Predeal s-a desfășurat cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, participanții fiind exclusiv persoane vaccinate‟, au mai transmis reprezentanții UDJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?