Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională. CSM Focșani 2007 – Dinamo București, joc spectaculos în Polivalentă!

 

  • CSM Focșani 2007 – Dinamo București 26-35 (9-15)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico, Rusu – Pătru – 3, Drăgan – 5, Miroiu, Marjanovic – 5, Țuțu, Hrimiuc – 1, Mocanu, Rață – 3, Nuțu – 2, Krstevski – 1, Marjanovic, Eros – 4, Makrishin – 2.

Dinamo București: Ghebdane, Lazăr – Dedu – 1, Racoțea, Bannour – 6, Ghionea – 2, Gurbindo – 1, Dissinger – 3, Pasqual – 7, Gavriloaia – 3, Humet – 2, Bizău – 4, Mamdouh, Nantes – 4, Militaru, Sorhaindo – 2.

          CSM Focșani 2007 și Dinamo București s-au întâlnit sâmbătă 9 octombrie, de la ora 18:30 în Sala Polivalentă, în etapa a șasea a campionatului Ligii Naționale de handbal. La capătul unui joc spectaculos, campionii s-au impus cu 35-26 (15-9). Dinamo și-a onorat blazonul, a venit – și a jucat – la Focșani cu tot ce are mai bun în acest moment. A făcut – împreună cu gazdele, un spectacol handbalistic de foarte bună calitate, plăcut spectatorilor, care au aplaudat la final cele două competitoare! Diferența de scor s-a menținut în plaja a 2-3 goluri până la 9-12, cât era în minutul 26, însă finalul primei reprize le-a adus oaspeților încă trei goluri consecutive care le securiza victoria.

Partea a doua a întâlnirii a fost adjudecată tot de oaspeți, cu 20-17. Este de spus că CSM 2007 a fost găsită de meciul cu Dinamo fără trei jucători de bază – centrul liniei devensive, Ragea și Popovici, ca și interul dreapta, marcatorul Mănescu fiind accidentați. Iar Marijanac a fost foarte puțin pentru că și el a avut două degete la care a fost accidentat. Însă replica dată de focșăneni foarte valoroșilor adversari de sâmbătă a fost mai mult decît onorabilă.

Pentru aruncarea de începere a meciului fost invitată special doamna Mirela Țugurlan Danțiș, campioana mondială cu echipa României în 1967 și medaliata cu bronz olimpic, tot cu echipa României în 1966, multiplă medaliată la competiții națio nale și internaționale de mare anvergură, antrenoare la secția de gimnastică a CSS Focșani.

          Din declarațiile de după meci ale unora dintre actorii partidei de sâmbătă:   

          Xavier Pasqual, antrenor Dinamo București:”Am făcut o partidă foarte bună. În prima repriză am fost foarte buni în apărare, în a doua, în atac și contraatac. Pentru noi sunt foarte importante și cele trei puncte”.

          Dalibor Cutura, antrenor CSM Focșani 2007: ”Am jucat cu cea mai bună echipă din campionatul nostru. Știam că doar cu mare dificultate putem scoate ceva pozitiv în sens de puncte.Trebuie să spun că am avut puțin și ghinion – ne-au lipsit trei jucători foarte importanți – Ragea, Popovici și Mănescu, toți accidentați. Sper să fie bine pentru următorul meci, la Baia Mare. … Era clar că o echipă ca Dinamo va profita de greșelile tehnice pe care le-am avut în prima repriză – foarte multe – și am primit 6-7 goluri pe contraatac, ușoare. Ne-am apărat bine, nu au fost probleme în apărare, cât în atac. Important este că am ieșit toți sănătoși din acest meci. Vrem să pregătim acum meciul de la Baia Mare de unde vrem să luăm trei puncte”.

          Bogdan Rață, jucător CSM Focșani 2007: ”Știam că ne așteaptă o partidă grea în compania unei formații de top nu doar din România, ci și din Europa. Așa cum ne-am așteptat, a fost greu, dar cred că ne-am descurcat onorabil în teren, chiar dacă diferența de scor a fost de 9 goluri. Mi s-a părut că ne-am mișcat destul de bine. Ei au fost proaspeți tot timpul, au schimbat și ne-au susprins în faza a doua având acest plus de energie, ne-au dat goluri ușoare și aici s-a făcut diferența. Înainte de meci nu ne-am găndit dacă o să câștigăm sau să pierdem, ci să jucăm și să mulțumim publicul care ne susține nu doar la victorii. Sunt alături de noi, le mulțumim și sperăm să obținem împreună în acest an poate cel mai bun  rezultat din istorie”.

          În etapa a 7-a, sâmbătă, 16 octombrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, la Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?