Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

FOTO: Arte marțiale – În pregătire, Cupa Nidan la kickboxing!

  • Inițiativa aparține managerului Niddan Focșani, sensei Dănuț Pleșa Plugaru

Artele marțiale au în Focșani mulți practicanți ce se pregătesc la câteva cluburi sportive care au avut, în timp, rezultate remarcabile în competiții naționale sau internaționale. O secvență a ceea ce înseamnă amploarea fenomenului artelor marțiale îm Focșani – și în Vrancea – a constituit-o prezența masivă, în Sala de judo din Bariera Brăilei – ce s-a dovedit neîncăpătoare – a participanților la seminarul-demonstrație susținut în iunie de marele campion de muay-thai, Alex Bublea. Este diversitate de cluburi, de stiluri, de vârste ale practicanților. Este unitate în dorința de dezvoltare personală, de performanță sportivă, de participare la competiții, chiar și în condițiile dificile pentru sport din această perioadă pandemică.

Managerul unuia dintre cluburile vrîncene de arte marțiale. sensei Dănuț Pleșa Plugaru, de la Nidan Kickboxing, după consultări cu colegii de preocupări sportive, a ințiat proiectul unei compeții sportive anuale, ”Cupa Nidan” la kickboxing.”Inițiativa vizează toate cluburile de arte marțiale din județ, indiferent de stilul practicat, însă cu respectarea unui regulament unic. Sportivii care se vor clasa pe primele trei locuri vor fi premiați iar clubul cu cei mai mulți sportivi premiați va câștiga cupa. Anul acesta, ne propunem să facem o competiție pilot – pe care sperăm să o organizăm în noiembrie. Începând cu anul viitor ”Cupa Nidan” la kickboxing va fi organizată în luna iunie, urmând să stabilim data exactă cât mai aproape de evenimet. Am luat legătura cu directorul DJST Vrancea, Daniel Gongu care, într-o primă discuție, ne-a spus că ne susține, urmând ca în ianuarie 2022 să înregistrăm proiectul pentru a-l trimite la Ministerul Tineretului și Sportului. Avem și un prim sponsor – Restaurantul Oscar din Focșani – căruia îi mulțumim anticipat”.

Despre proiect am discutat și cu sensei Adrian Dochioiu, de la Addras Arte Marțiale și Fitness care a apreciat că este o inițiativă utilă ce vine în sprijinul cluburilor și sportivilor cărora le oferă posibilitatea să arate, într-o competiție organizată acasă, nivelul de pregătire la care au ajuns în urma antrenamentelor din sală. Și să îi ajute să-și verifice în condiții de concurs, nivelul pregătirii pentru competiții viitoare. Iar sensei Dănuț Pleșa Plugaru mi-a mai spus că nu a fost stabilit locul în care ar urma să aibă loc întrecerile Cupei Nidan kickboxing – poate fi o sală precum Polivalentă, dar poate fi și în aer liber, gen în Crângul Petrești, situație în care și asistența ar putea fi mai numeroasă, cu beneficiile inerente în planul imaginii unui sport de mare spectaculozitate și foarte util celor care îl practică nu doar din pespectivă sportivă, ci și socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?