Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Proiectul Vranceaqua intră în etapa a III-a

Consiliul Județean a aprobat, joi, în ședință extraordinară, cofinanțarea de către județul Vrancea a proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din  județul Vrancea-etapa a III-a“, în perioada 2021-2027.  Decizia plenului Consiliului Județean a fost luată pentru a putea depune acest proiect spre finanțare.

Administrația județeană pregătește noul Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Vrancea, cunoscut și sub numele de Vranceaqua, etapa a III-a. Proiectul are o valoare estimată la peste 400 milioane de euro. Acesta va fi finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD) 2021-2027. „Astăzi facem primul pas pentru implementarea unui nou proiect pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în județul Vrancea. Responsabilii de la CUP au făcut o analiză și după discuțiile purtate cu Ministerul Fondurilor Europene suntem în situația de a obține finanțare pentru acest proiect major, valoarea totală a investițiilor estimate fiind de peste 400 milioane de euro pentru apă și apă uzată. Suntem primul județ din țară ajuns în proceduri avansate pentru acest proiect”, declara în luna august președintele Cătălin Toma, în cadrul unei întâlniri cu primarii vrânceni cărora le-a fost prezentat acest proiect.

Primarii prezenți la acea întâlnire au semnat fișele cu investițiile estimative din fiecare localitate, care vor face parte integrantă din cererea de finanțare. Studiul de Fezabilitate al noului proiect regional de apă și apă uzată urmează să fie finanțat tot din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

În cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Vrancea, etapa a III-a, sunt incluse 52 de localități vrâncene cu peste 2.000 de locuitori, la care se adaugă Consiliul Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?