Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Biliești. 20 de locuințe pentru tineri vor fi construite prin ANL

Primăria Biliești va construi 20 de locuințe pentru tineri. Este vorba de două blocuri care vor avea regim de înălțime P+2E, care vor fi construite pe strada Livezii, nr. 46, finanțarea fiind asigurată prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).  Contractul de lucrări are ca scop: prestarea serviciilor de proiectare – proiect tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), proiect tehnic (PT) și detalii de execuție (DDE), inclusiv verificare și asistență tehnică din partea proiectantului și a lucrărilor de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic și întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică aferente obiectivului de investiție „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, județul Vrancea, comuna Biliești, strada Livezii, nr. 46” totalizând 20 unități locative, 2 tronsoane, regim de înălțime P+2E.

Valoarea estimată fără TVA este de 3,7 milioane de lei. „Orice comunitate rurală modernă trebuie să asimileze și să promoveze o viziune strategică în ceea ce privește dezvoltarea sa viitoare. Experiența a arătat că proiectele și programele operaționale funcționează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent și când există o coordonare la nivel strategic. Construirea unui bloc de locuințe în comuna Biliești rezidă din faptul că pe raza comunei se regăsește o populație de 2 475 locuitori pe o suprafață de 1 700 ha, organizată într-un singur sat – de reședință. Această comunitate are nevoie de locuințe colective realizate la standarde actuale, care să beneficieze de toate utilitățile. Realizarea acestora duce la scăderea ratei de plecare a tinerilor din comună și a întoarcerii acestora din străinătate în urma creșterii calității vieții“, se arată în prezentarea investiției din caietul de sarcini.

Și în comuna vecină, Suraia, vor fi construite două blocuri de locuințe. Proiectul prevede construirea a 2 blocuri de locuințe sociale cu câte 12 apartamente fiecare. Fiecare bloc va avea demisol, parter și două etaje. Aici proiectul se află în fază mai avansată, primarul comunei Suraia, Maria Stroe, anunțând deja că a semnat la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice contractul de finanțare pentru construcția de locuințe sociale. Valoarea totală estimată a investiției este de 12 milioane lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?