Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Fotbal, Cupa României – Joc decis pe înserate la lovituri de departajare!

 

CSM Focșani 2007 – Aerostar Bacău 4-6 (2-2 după 90 și 120 minute, 2-4 la lovituri de la 11 metri)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Strătilă (Paizan, 117 Stoica), Săpunaru, Ciochină (Pădureț), Manu – Dascălu – Hoțoi (Predoiu). Au mai fost înscriși pe foaia de joc Găină, Salaoru, Agafiței, Pasăre.

Aerostar Bacău: Dinu – Danale, Ardei, Vișinar, Sevastian – Bobîrnac, Chirilă, Burlacu, Belciu – Gavrilă, Vraciu. Rezerve: Mocanu, Pavel, Bacalu, Zaharia, Izmană, Ilie, Hancu, Tofan, Iosub. 

          CSM Focșani 2007 a fost eliminată din Cupa României de Aerostar Bacău. Într-o partidă începută marți, 24 august, la ora 17:30 și încheiată în amurg, după executarea loviturilor de departajare băcăuanii au câștigat cu 6-4. La finalul primelor 90 de minute scorul a fost 2-2 (1-1) și a rămas neschimbat și după cele două reprize de prelungiri a câte 15 minute. Așa cum a decurs meciul, oricare dintre formații putea promova în runda a patra a Cupei României. Pe Milcovul au evoluat două echipe care au jucat un fotbal bun, la nivelul de sus al Ligii a III-a, care și-au dorit să câștige. Focșănenii aveau de arătat că forța lor nu a scăzut după masiva plecare de jucători experimentați iar băcăuanii aveau de demonstrat că nu degeaba au fost în Liga a II-a, chiar dacă au retrogradat. Că știu fotbal și că pot reveni în al doilea nivel al fotbalului românesc dacă își propun. A rezultat o dispută echilibrată, cu un plus de posesie pentru oaspeți care, însă nu și-au creat mai mule ocazii clare decât cele din care au înscris. Ca și gazdele, de altfel.

După primele cinci minute ale jocului, cu băcăuanii în jumătatea focșănenilor, a urmat o perioadă cu presiune a CSM 2007 care a obținut trei cornere consecutive, din care nu a scos, însă nimic. În minutul 22, o combinație de partea dreaptă a fost oprită de jucătorii Aerostarului cu fault la Strătilă, aflat în foarte bună dispoziție de joc. De la 13-14 metri de la linia de fund și din apropierea tușei de pe partea dreaptă. stîngaciul Manu a bătut lung și înalt, Dinu plasat incorect a fost mult sub traiectoria mingii care a căzut pe linia porții lângă stâlpul din partea opusă unde a întâlnit piciorul lui Vișinar și a intrat în poartă. Cu sau fără gheata fundașului central al Bacăului tot gol era, pentru că asta era traiectoria normală a mingii, dar și pentru că acolo, gata să intervină era Bratu! În minutul 26, după un al doilea corner la poarta Focșaniului, un șut al unui jucător al oaspeților a trimis mingea în mâna lipită de corp a lui Dascălu, la marginea careului.

Arbitrul de centru a văzut penalty, pe care l-a și acordat iar Vraciu, marcator de meserie, a făcut 1-1, care a fost și scorul pauzei. La începutul părții a doua, în minutul 49, o acțiune a Aerostarului a surprins nepregătită apărarea CSM Focșani 2007 care la al doilea corner consecutiv nu a înțeles schema oaspeților și Vraciu, rămas nemarcat în careul mic, a reluat cu capul la colțul scurt, aproape de vinclu: 1-2. Meciul a continuat cu dominare exercitată de oaspeți vreme de încă 20 minute. Marius Bratu a făcut două mutări în același timp – au ieșit Stratilă și Hoțoi, au intrat Paizan și Predoiu. Jocul focșănenilor a căpătat culoare în atac. Mădălin a început cu colegii o serie de combinații care i-au obligat pe băcăuani să stea, precauți, mai mult în propria jumătate.

Pe un asemenea fond, un jucător al Bacăului a lovit mingea cu mâna în careu și a fost al doilea penalty al meciului, în minutul 68. A bătut Bratu, dar Dinu s-a dus pe minge, a respins spre mijlocul careului unde Săpunaru a venit și a tras cu sete pentru 2-2. A fost scorul cu care s-au încheiat primele 90 de minute, dar și prelungirile în care nici o echipă nu a avut forța să se desprindă. La loviturile de departajare, în amurg, CSM 2007 a marcat de două ori prin Săpunaru și Pădureț, Aerostar de 4 ori și s-a calificat cu scorul general de 6-4. Au ratat pentru Focșani Bratu, care a tras la fel ca și în minutul 68 și Dascălu, al cărui șut a dus mingea peste poartă.

          Sâmbătă, 28 august, de la ora 18:00, CSM Focșani 2007 va juca în prima etapă a campionatului Ligii a III-a, cu Sportul Chiscani, în deplasare.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?