Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Jocurile Olimpice – Fotbalul a adus prima notă bună României la Tokyo!

  • La 57 de ani de la alt Tokyo, România intră în Olimpiadă cu 1-0 (1-0) împotriva Hondurasului

Fotbalul românesc nu a fost o obișnuință la Jocurile Olimpice. A avut echipă în competiție doar de trei ori până acum. A fost la Paris, în 1924, la Helsinki în 1956 și la Tokyo în 1964, când a terminat pe locul al cincilea. A fost aproape de o medalie, dar Gheorghe Constantin – Profesorul a ratat în minutul 85 o lovitură de pedeapsă în meciul cu Ungaria care ne conducea cu 1-0. În acel an, România avea o Națională mult mai puternică decât cea cu care a fost nevoit Mirea Rădoi să meargă la Tokyo 2020 la a patra participare la Olimpiadă. Varianta 2021 a echipei olimpice de fotbal a României – cea care și-a câștigat dreptul să evolueze la Jocuri, era simțitor mai valoroasă decât cea deplasată în capitala Japoniei. Interesele cluburilor au lăsat-o, însă fără mai mulți jucători valoroși, experimentați, esențiali. Nu-i voi numi, pentru că nu mai are vreun rost. Răul a fost făcut, iar Mirel Rădoi este nevoit să se descurce cum poate cu fotbaliști care, ieri, în meciul de debut la Olimpiadă, au dovedit caracter și au arătat că valoarea devine relativă când este apreciată în termeni abstracți.

În termenii concretului, jucătorii români, începând cu Aioani și încheind cu ultimul introdus în teren au arătat că au valoare, individual, dar mai cu seamă ca grup. S-au ajutat în momentele complicate, care nu au fost puține, au finalizat exact când era nevoie ca să înmoaie genunchii și încrederea în sine a adversarului. Au arătat că pot și că fotbalul românesc are rezerve pentru creștere. Mai multe decât permite să se vadă cenușiul campionat național invadat de străini, mulți cu pretenții mari, dar cu realizări puține. Fotbalul i-a adus României prima notă bună la Olimpiada de la Tokyo. Duminică, 25 iulie, de la ora 14:00, România va întâlni Coreea de Sud. Din grupă mai face parte Noua Zeelandă.

Dacă după prima victorie va urma o alta și calificarea în sferturi, îi poate aduce și puncte, ceea ce ar fi o veritabilă performanță dacă sunt avute în vedere circumstanțele în care a fost alcătuit lotul fotbalului românesc pentru Jocurile Olimpice!

Foto: FRF.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?