DSP Vrancea a găsit câteva cuvinte în Dex și nu avea unde să le folosească. Așa că a trimis un drept la replică

0
1143

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, probabil prin cel mai cel director PNL-ist care putea vreodată să existe la cârma instituției, citește articolele sus-semnatei cu deosebit de mare atenție și reacționează când și cum vrea. Chiar dacă ne-am fi dorit să aflăm cine din DSP Vrancea pleacă pe banii noștri într-un sejur la marea mare albastră, Cătălin Bunghez nu a avut ce să ne transmită pe acest subiect sau pe acest material, ci s-a supărat un pic că am îndrăznit să scriem despre nemulțumirile unui angajat al instituției. Angajat care, nemulțumit fiind de ceea ce i se întâmpla, a apelat la publicația noastră pentru a face cunoscută povestea sa. Chiar domnul Bunghez ne-a dat câteva lămuriri pe subiect, l-am citat întocmai. Ulterior, după cum spuneam, domnul director s-a supărat că am îndrăznit să reproducem nemulțumirile angajatului DSP Vrancea, angajat care lucrează în instituție cu mult timp înainte ca stomatologul de Soveja să fi visat pe unde se intră în clădirea de pe Bulevardul Gării.

Și ce faci când te superi? Trimiți un drept la replică aparent inteligent, dar mai degrabă nu. N-am înțeles exact nemulțumirea DSP, care poate ar fi fost îndreptățită dacă cumva nu i-am fi consemnat opinia domnului director în cadrul articolului buclucaș, „Un angajat al DSP Vrancea acuză: „Tactici sovietice de intimidare în Vrancea liberală!”. Problema de fapt alta este, din ce am sesizat noi că ar fi avut de transmis DSP Vrancea. Chiar dacă suntem acuzați că suntem tendențioși în articol și că facem „un nou spectacol mediatic gratuit”, DSP Vrancea recunoaște că „termenii sunt citați din declarațiile unui salariat”.

A publicat și pe Facebook dreptul la replică și, ca să îi dăm Cezarului ce e al Cezarului, avut un impact deosebit: din cei 400 de membri PNL Focșani (nu mai calculăm pe Vrancea câți ar fi), postarea are, țineți-vă bine, 30 de like-uri, 17 share-uri și un comentariu. Facem comparația cu membrii PNL luându-ne de pe profilurile de Facebook pe sistemul „susțin flacăra galbenă”. Și de fapt care e nemulțumirea? Păi DSP Vrancea a găsit câteva cuvinte în Dex și nu avea unde să le folosească. Așa că, în lipsă de altceva, ne trimite drepturi la replică, în care se plânge că „pe autorul articolului mai puțin îl interesează starea de sănătate a salariatului, în esență destul de gravă, și efortul conducerii DSP Vrancea de a aplana o situație imprevizibilă, chiar de periclitare a siguranței celorlalți salariați din cadrul instituției. DSP Vrancea rămâne o instituție fidelă scopului realizării politicilor și programelor naționale de sănătate publică, promotoare a codului de etică și conduită profesională și care respectă toate drepturile angajaților în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor ce li se cuvin prin fișa postului, manifestând grijă și atenție față de sănătatea personalului”.

Între timp, salariatul pe care îl deplânge DSP Vrancea spune că este pus pe drumuri, pentru a-și face un examen de medicina muncii pe banii săi, în condițiile în care are scrisoare medicală din partea unui renumit spital din București, conform căruia poate lucra fără niciun risc 8 ore, la program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here