Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: „Biblioteca Vie”, în parcul de lângă Primăria Panciu

Asociația „Lumea lui Pinocchio” din Panciu, Vrancea cu sediul în str. Alexandru Ioan Cuza, nr.23, a desfășurat activitatea „Biblioteca Vie”în data de 11.07.2021, între orele 10.30 – 13.30, în parcul de lângă Primăria Panciu. Un  domeniu important de activitate al Asociației este acela de promovare a voluntariatului, selecție și formare a tinerilor voluntari din țarăși străinătate precum și formarea personalului care lucreazăîn domeniul socio-educativ.

Activitatea „Biblioteca Vie” continuă seria activităților derulate pe o perioadă de 2 ani în cadrul proiectului „Mind the solidarity” finanțat de Uniunea Europeană prin European Solidarity Corps (ESC) și se va desfășura în colaborare cu asociația A.R.T. Fusion din București.

Biblioteca Vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp, însă cărțile sunt oameni care intră într-un dialog personal cu cititorul. Biblioteca Vie își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. Am ales această metodă pentru a promova voluntariatul și dialogul intercultural prin împărtășirea experiențelor personale ale voluntarilor din diferite țări.

Pe rafturile bibliotecii vii publicul a putut întâlni titluri ca: migrant, musulmancă, moldovean, voluntar străin, lucrător comunitar internațional, cercetaș, voluntară care lucrează cu copii romi, iar cărțile au fost personificate de voluntari din Spania, Franța, Germania, România, Italia și de personalul local al asociației.

Asociația „Lumea lui Pinocchio” din Panciu, Vrancea, este o organizație nonguvernamentală dedicată susținerii, recuperării și integrării copiilor aflați în pericol de separare de familie, abandon școlar, delincvență juvenilă. Activitățile se defășoarăîn cadrul Centrului Socio-Educațional de Zi „Pinocchio” din Panciu aflat la sediul asociației.

Centrul nostru este frecventat de peste 48 de copii care sunt încurajați și  ajutați să meargă la școală prin oferirea de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, o masă caldă și o gustare precum și ajutor la efectuarea temelor. Totodată, desfășurăm activități de educație informală și non-formală pentru formarea și dezvoltarea unor deprinderi, aptitudini și comportamente pentru o viață independentă  precum și consiliere și asistență copiilor și familiilor acestora.

Mulțumim participanților și susținătorilor!

Cu stimă, Mihai Matache – coordonator -asistent social, Asociația „Lumea lui Pinocchio” din Panciu, Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?