Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Rugby – În Lotul României pentru meciurile test cu Argentina și Scoția sunt patru foști juniori ai LPS Focșani!

  • Andrei Gorcioaia, Ionel Badiu, Marius Antonescu și Alexandru Savin au fost elevii regretatului profesor, antrenor și manager Viorel Ion

Naționala de rugby seniori a României va avea, sâmbătă 3 iulie de la ora 21.00 și sâmbătă, 10 iulie, două jocuri test de gală! Pe noul stadion de la Arcul de Triumf va întâlni sâmbătă Argentina, locul 9 mondial, sâmbăta viitoare, Scoția. Locul de disputare a primului meci a fost în discuție până ieri după amiază, din cauză că stadionul de la Arcul de Triumf îi fusese alocat pentru pregătire Naționalei Ucrainei, participantă la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal. Ucraina a optat pentru pregătire la Roma înaintea jocului din sferturile de finală ale Europeanului de fotbal și noua arenă de la Arcul de Triumf a rămas la dispoziția jocului de rugby. 

Pentru jocurile cu unele dintre cele mai valoroase formații din lume – pe care le poate întâlni doar la Cupa Mondială, extrem de rar în alte împrejurări, în Lotul României au fost convocați patru dintre foștii juniori ai Liceului cu Program Sportiv Focșani. În ordinea intrării în seniorat, aceștia sunt Andrei Gorcioaia (Andre Gorin), Ionel Badiu, Marius Antonescu și Alexandru Savin. Toți patru au fost elevii regretatului profesor, antrenor și manager, Viorel Ion, la a cărui școală s-au format ca jucători de foarte bună calitate. Sub montajul fotografic în care apar cei patru internaționali, făcut de Ruby Club Old Boys Focșani și publicat pe pagina de facebook a clubului înaintea meciului României cu Rusia, din martie 2021, unul dintre tehnicienii importanți ai rugbiului românesc, inclusiv la nivel de Federație, Nicolae Manolache, bun cunoscător al rugbiului vrâncean și al istoriei sale, a postat îndemnul: „Viorel precis vă vede și se bucură, fiți așa cum v-a crescut el. Bărbați adevărați!”

Așa cum au arătat în jocurile oficiale sau test în care au evoluat, Andrei Gorcioaia (Andre Gorin), Ionel Badiu, Marius Antonescu și Alexandru Savin s-au dovedit a fi bărbați adevărați și rugbiști foarte valoroși.  

Alexandru Savin acum la CSA Steaua și Ionel Badiu joacă acum în Franța, la Valence Romans Drome, sunt pilieri, Marius Antonescu, acum la Bourg en Bresse, este jucător de linia a II-a iar Andrei Gorcioaia (Andre Gorin), acum în Franța, la Hyères-Carqueiranne-La Crau, este jucător de linia a III-a. 

Toți onorează la cel mai bun nivel o remarcabilă școală care a ținut Focșaniul în prim planul vieții rugbistice juvenile din România, dar care, din motive care pot fi discutate altădată, nu mai produce decât sporadic!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?