Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Mai multe drumuri judeţene şi comunale – închise traficului după ce au fost inundate de apele revărsate

Mai multe drumuri judeţene au fost închise traficului rutier după ce apele s-au revărsat pe carosabil sau au erodat şoseaua, iar câteva gospodării aflate în calea apelor au fost evacuate în ultimele 24 de ore, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„DJ 204 D între Podul Zamfirei și zona peco Biliești este impracticabil din cauza apei care a trecut partea carosabilă.

Circulația se desfășoară pe următoarele rute ocolitoare:

Biliești-Rădulești-Mirceștii Vechi (DJ204G)-Mirceștii Noi-Petrești (DJ204E).

Boțârlău (DN23)-DJ204G-Suraia
Vadu Roșca-DJ 204D-Suraia.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești se află în filtrele instituite la Podu Zamfirei și la ieșire din Biliești spre Rădulești pentru monitorizarea situației”, a transmis, în această dimineață, IPJ Vrancea.

„La această oră, mai multe drumuri judeţene sunt închise traficului rutier. Printre acestea, DJ 205 la kilometrul 21 Spulber, unde podul din satul Prahuda a fost erodat de ape, DJ 204E Mirceşti – Doaga, unde carosabilul este inundat în urma revărsării apelor, pe DN 2N a fost afectat un pod provizoriu din tuburi care făcea legătura Jitia şi Bisoca. Probleme sunt semnalate şi la Bârşeşti şi Soveja, pe mai multe drumuri comunale, pe care intervin SVSU locale. De asemenea, la Mărăşeşti, Mirceşti şi Lepşa, SVSU locale au intervenit în cursul zilei de sâmbătă pentru evacuarea apei din mai multe gospodării”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, pentru Agerpres.

La Nistoreşti şi Nereju, unde locuitorii din mai multe sate au rămas izolaţi după ce apele au distrus căile de acces în zonă, circulaţia a fost reluată pietonal pe podeţe de lemn.

Conform Agerpres, la Tulnici, în satul Coza, mai multe gospodării au rămas fără curent electric, după ce apele revărsate au rupt un stâlp de curent electric, care a fost luat de viitură. Alimentarea cu curent electric în zonă a fost întreruptă, defecţiunea urmând a fi remediată după ce debitul apelor va scădea.

Sâmbătă, la ora 20,30, ISU Vrancea a emis un nou mesaj de avertizare destinat populaţiei, prin sistemul RO Alert, în care cetăţenii sunt informaţi asupra unui nou Cod roşu de inundaţii pe mai multe bazine hidrografice.

Situaţia este în continuare atent monitorizată de autorităţi, mai ales că pe râul Putna a fost depăşită cota de pericol şi se aşteaptă noi viituri, din cauza ploilor abundente din zona montană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?