Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Spitalul Orășenesc Panciu va avea un Centru de diagnostic

Primarul orașului Panciu Nicolai Mărăscu a anunțat că a semnat contractul de servicii de proiectare, lucrări de construcții și instalații pentru obiectivul de investiții „Înfiinţare Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Panciu “. Proiectul are o valoare de aproape 10,2 milioane de lei și este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020.

Proiectul vizează extinderea clădirii Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Panciu și dotarea cu aparatură medicală de specialitate. Investițiile în infrastructura sanitară, respectiv extinderea și dotarea cu aparatură medicală a clădirii ambulatoriului, aduc următoarele beneficii comunității locale: reducerea timpilor pentru diagnosticare și/sau tratament; prevenirea și depistarea timpurie a bolilor; îmbunătățirea controlului factorilor de risc comportamentali și de mediu; asigurarea unui nivel optim al stării de sănătate a locuitorilor deserviți; reducerea fenomenului de deplasare a pacienților către unitățile sanitare din alte localități și, implicit, reducerea costurilor de transport; creșterea calității vieții populației orașului Panciu și din celelalte localități deservite.

Proiectul mai are ca țintă reducerea cu 10%, în următorii 5 ani, a numărului de pacienți internați în spital, ca urmare a serviciilor medicale oferite în regim de ambulatoriu. Pentru bolile mai puțin grave, pot fi aplicate tratamente în ambulatoriu, fără a fi necesară internarea pacienților în spital. Astfel, se vor reduce costurile de spitalizare, respectiv cazare, hrană și tratament spitalicesc.

Se are în vedere și reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației din zone izolate sau defavorizate economic, prin diagnosticarea bolilor în stadiu incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

Prin acest proiect se au în vedere extinderea spațiilor ambulatoriului și dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru imagistică, cardiologie și reumatologie, ceea ce va conduce la creșterea numărului de pacienți tratați ca urmare a diversificării gamei de servicii medicale oferite, respectiv creșterea numărului de afecțiuni care pot fi identificate, precum și a gradului de acuratețe al investigațiilor medicale. Durata de implementare a proiectului este de 68 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?