Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Spitalul Județean Focșani are nevoie de medici cardiologi, un epidemiolog și un oncolog. Va avea loc concurs și pentru șefii secțiilor

Concursuri la Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Sf. Pantelimon” Focșani, diferite față de procedurile desfășurate în ultimul an la unitatea medicală. Dacă de la începutul pandemiei în spital au venit câtă frunză – câtă iarbă asistenți medicali angajați doar pe bază de dosar chiar și în secțiile care nu duceau lipsă de astfel de cadre, luna aceasta SJU Focșani a anunțat desfășurarea de concursuri pentru specialiști. Astfel, se caută atât medici, cât și șefi pentru șase secții alte spitalului.

Spitalul Județean a scos la concurs un post de medic primar confirmat în specialitatea epidemiologie și un medic primar confirmat în specialitatea Oncologie medicală. Ambele posturi sunt cu normă întreagă – la Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale și, respectiv, la Cabinetul de Oncologie medicală. Pe lângă alte condiții care trebuie îndeplinite, conform legii, medicii care își doresc postul trebuie să facă dovada că nu le-au fost aplicate sancțiuni legate de interdicția de a exercita profesia ori anumite activități medicale pe o perioadă de la o lună la un an și nu le-a fost retrasă calitatea de membru al Colegiul Medicilor din România.

Din ce ne-a spus managerul Spitalului Județean, unitatea și-a intrat cumva într-un făgaș normal în ceea ce privește colectivul de medici. Însă este o secție unde există o lipsă de medici și cel mai probabil va exista un concurs și pentru acoperirea acestui deficit. „În continuare stăm prost cu medicii cardiologi, pentru că aproape toți se duc în privat. Am rămas în doi medici pe secție și căutăm cardiologi în centre universitare. Poate găsim medici care vor să vină către noi”, a detaliat juristul Constantin Mîndrilă.

Revenind la concursurile anunțate, Spitalul Județean caută șef la Serviciul Medicină Legală, la Secția Pneumologie, Secția Chirurgie generală, Secția Reumatologie, la Secția Boli Infecțioase și la Laboratorul Radiologie și imagistică medicală. Aceasta în condițiile în care în multe secții conducerea a fost asigurată cu delegație, chiar dacă exista obligativitatea organizării unui concurs.

La concurs pot participa medici cu vechime de minim 5 ani în specialitatea postului, specialitate pe care o practică în mod curent și în care sunt confirmați. Nu pot participa persoanele care au fost sancționate în ultimii 2 ani de unitatea angajatoare sau de Colegiul Medicilor sau cele care au împlinit vârsta de pensionare. Candidații vor susține un interviu – pe proiectul de management, o probă scrisă și o probă clinică sau practică. Înscrierile la toate concursurile încep în termen de 15 zile de la data anunțului – adică 14 mai – concursurile urmând a se desfășura în minim 30 de zile și maxim 90 de la publicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?