Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: „Grădini terapeutice“ în spațiile verzi de la noul Spital Județean Focșani

Consiliul Județean Vrancea vrea să amenajeze „grădini terapeutice“ în spațiile verzi de la noul spital județean ce va fi construit în municipiul Focșani. Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma s-a întâlnit ieri cu studenți și profesori ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“, cu ajutorul cărora vrea să realizeze proiectul mai sus menționat. „Am avut deosebita plăcere să îi primesc la sediul Consiliului Județean pe studenții și profesorii Universității de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu», pentru a pune bazele unei colaborări extrem de frumoase. Astfel, intenționăm realizarea unui proiect de amenajare peisagistică, având tematica «grădini terapeutice», a spațiilor verzi ce vor aparține viitorului spital județean pe care-l vom construi la Focșani. Inspirație maximă și idei cât mai reușite!“, a spus președintele Cătălin Toma.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro). Proiectul va fi inclus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.   Obiectivul principal al proiectului este atingerea celor mai înalte standarde pentru creşterea calităţii serviciului medical şi pentru confortul pacienţilor internaţi. Noul spital de la Focșani va fi prima unitate spitalicească de stat ce se va construi de la zero în România, în ultimii 30 de ani.

Proiectul privind construcția noului spital județean a fost inițiat și susținut de fostul președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan. De altfel, acesta a declarat că este mândru că a demarat acest proiect, dar și că este contemporan cu realizarea „unui obiectiv istoric“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?