Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cel mai nou consilier local PNL a trăit anul trecut din veniturile soției, alocația fiicei și subvenția proprie din agricultură, de 1.180 lei

Cu venituri mai mult decât modeste, deși se presupune că politicienii de dreapta mănâncă economie pe pâine, unii consilieri locali municipali PNL și-au găsit un rost în Consiliul Local Focșani. Aici, ridică mânuța cu spor când li se cere sau părăsesc sala de ședințe ori nu se prezintă deloc, după cum suav li se dictează.

Cel mai nou consilier din aripa liberală nu iese din acest tipar, cel puțin dacă analizăm declarația de avere completată și depusă de acesta în urmă cu câteva zile. Nicolae Răduță pe numele său real de scenă, consilierul era prezentat în campanie ca fiind de profesie electronist și având ca ocupație „administrator firmă”. Cât succes și ce însemnătate are Răduță reiese din chiar declarațiile completate de acesta.

Potrivit declarației de interese, consilierul PNL are într-adevăr o societate pe care o deține și o administrează, Teoniradi Consulting SRL. Potrivit celor câtorva informații la o primă vedere, societatea manageriată de Răduță este încadrată la codul CAEN „hoteluri și restaurante”, diviziunea „restaurante și alte activități de servicii de alimentație”, grupa „baruri și alte activități de servire a băuturilor”. Practic are o experiență de neînlocuit în echipa liberală a Consiliului Local Focșani. Nu foarte amplă, dat fiind că societatea abia ce a luat ființă în martie anul trecut.

În paralel, am consultat și declarația de avere a consilierului Răduță, tânăra mândrie a grupului PNL din CL Focșani, și am aflat că nu prea i-a mers bine, financiar vorbind. În nume propriu și personal abia ce a încasat 1.180,25 lei subvenții APIA. Și cam atât.

Noroc că domnul consilier are un sprijin în soție, din ce se poate deduce. Astfel, veniturile partenerei de viață a liberalului și cu ajutorul cărora s-a întreținut familia Răduță, au constat în indemnizația de creștere copil – 3.750 lei, servicii acordate ca persoană fizică autorizată – 1.053 lei, și suma de 5.294 de lei acordată de AJPIS ca indemnizație PFA în starea de urgență. În declarația de avere a consilierului apare și alocația fiicei acestuia, în sumă de 1.476 lei.

Consilierul Răduță nu a acumulat datorii, în schimb are un cont curent sau echivalent (inclusiv card) în sumă de 2.400 de lei, deschis în 2015. Mai are consilierul și o mașină, un Opel fabricat în 2001, pe care l-a cumpărat. În rest, la capitolele bunuri imobile – terenuri, case sau apartamente, consilierul a tras câteva linii mari, semn că nu are de unde. Nu este timpul pierdut, însă. Până la urmă, multe lucruri se schimbă fără să ne dăm seama, dat fiind că pe când avea 33 de ani, în 2016, când de asemenea a fost pe listele de consilieri PNL, nu avea nici măcar o ocupație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?