Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO: Viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu a rămas fără atribuții. Și nu i se trage de la „butonul roșu”

Jale mare în sufletul viceprimarului PNL Ana Maria Dimitriu pentru că nu mai are atribuții de care să își bată joc, după ce primarul Cristi Misăilă a decis să îi retragă acesteia ultimele competențe. Competențe conferite conform funcției pe care o deține, a nu se înțelege că era vorba despre ceva prețios doamnei Dimitriu, la care să se și priceapă. Edilul municipiului a încercat totuși o anumită perioadă să ia situația ca atare. Teoretic, Focșaniul are viceprimari care pot desfășura cu siguranță activități interesante și productive, ba chiar se pot ocupa cu talent de anumite sectoare administrative. Așa că primarul și-a delegat o parte dintre atribuții celor doi viceprimari, așa cum au fost aleși strict de majoritatea PNL și USR Plus.

Practica bate însă teoria, iar viceprimarul Ana Maria Dimitriu a dovedit că nu e așa interesată să se ocupe de ceva concret. Inițial, i-au fost retrase atribuțiile delegate cu privire la activitatea de administrare fond locativ, coordonarea Serviciului de Evidență a Persoanelor și calitatea de ofițer de stare civilă, ca să nu se surmeneze prea mult și să se poată ocupa măcar de coordonarea Serviciului de taxe și impozite și de activitatea de autorizare a agenților economici. Numai că nu s-a putut, iar miercuri Ana Maria Dimitriu a rămas fără ultimele atribuții care justificau cât de cât idemnizația pe care o încasează de câteva luni. Nu că ar fi efectuat vreo activitate concretă care să poată fi nominalizată ca atare, într-un raport de activitate.

Săptămâna aceasta, primarul Misăilă atrăgea atenția într-o conferință de presă că viceprimarul Dimitriu a blocat efectiv activitatea Serviciului de impozite și taxe din cadrul primăriei, deoarece refuză să semneze anumite documente. Concret, toată corespondența întocmită de acest serviciu urma să fie semnată pentru primar, de către viceprimarul Dimitriu, care să își asume cu nume și prenume acele documente. Ceea ce doamna a considerat a fi prea complicat, așa că a refuzat. „A blocat timp de 3 zile activitatea de la Serviciul de impozite și taxe și a refuzat, în scris, explicând că ea nu semnează în acest mod documentele. Nici măcar avizările agenților economici nu a vrut să le semneze. Un alt motiv (al deciziei legate de atribuții – n.r.) este acela că nu a făcut niciun raport de activitate pe februarie și martie, în schimb mi-a adus pontajul pe luna aprilie, iar pentru astăzi (joi – n.r.) s-a pontat cu 8 ore. Chiar sunt curios, se pontează în avans?”, ne-a explicat primarul municipiului rațiunile pentru care i-a retras atribuțiile viceprimarului.

„Se declară peste tot viceprimar PNL, dar este viceprimarul Municipiului Focșani”

Cristi Misăilă a atras atenția că fiecare persoană din primărie, conform funcției și indemnizației, are și atribuții pe care să le îndeplinească. Acum, drept, doamna Dimitriu face ceva adecvat competențelor sale, adevărat că nu pentru focșănenii care au pus ștampila pe partidul unde a candidat pentru funcția de consilier local. Ca absolvent de agronomie, doamna viceprimar nu a precupețit nimic când a venit vorba de întâlniri cu legumicultorii din comunele Vrancei, considerând că este în regulă să facă asta, pentru capital electoral, în timpul programului. A mai mers și a plantat câte un pomișor, tot în afara limitelor municipiului dar în timpul programului, ziua trece, leafa merge… mai o cafea, o gustărică și o postare pe Facebook sau o conferință la sediul PNL și deja au trecut câteva luni de când e vice. Trece timpul repede când ești fericit, așa e.

În momentul în care a fost la Biliești, la Suraia, la Garoafa, se întâlnește cu producătorii, se duce la Suraia și la Crângul Petrești și plantează copaci, pleacă din timpul serviciului și face conferințe de presă la sediul PNL… Nu a venit să facă un raport, să vină să mă întrebe de program, ce obiective avem, ce ne dorim, să îmi spună care sunt proiectele lor. Tot ce are de făcut este să iasă pe pagina de Facebook și să spună că a propus nu știu ce… Dumneaei vine și pleacă atunci când vrea de la birou, se declară peste tot viceprimar PNL, dar este viceprimarul Municipiului Focșani.

Nu vrea să facă raportul de activitate al secretarului general, vrea să îi pună 1 pe linie și nu înțelege că de fapt a fost nominalizată în Comisia de evaluare să analizeze activitatea doar din 27 septembrie până la 31 decembrie, adică din noul mandat și până la data la care secretarul general și-a întrerupt relațiile contractuale cu Primăria Focșani.

Nu înțelege care este rolul dumneaei în primărie, conform Codului administrativ: viceprimarul este subordonat primarului. Nu i-am cerut să vină să îmi ceară voie de fiecare dată pentru fiecare acțiune pe care o face dumneaei. Dar ca să aflu din presă sau din conturile de socializare că participă la diverse acțiuni culmea, în afara localității, în timpul programului… Și atunci, pentru focșăneni când mai are timp să lucreze? Trebuie să se supună regulamentului de organizare și funcționare al Primăriei Municipiului Focșani”, a atras atenția primarul.

Din păcate, pentru doamna Dimitriu totul ține de butoane roșii, microfoane și drepturi, numai drepturi, fără nicio obligație. Până la urmă, chiar și beneficiarii ajutoarelor sociale prestează activități pentru banii pe care îi primesc de la primărie. Practic, toți prestăm ceva activități pentru un salariu, fără a ne calcula vechime din postări pe Facebook sau conferințe de presă la sedii de partid în care să ne victimizăm. „Maeștrii” se recunosc și se apreciază unul pe altul, cu adevărat, iar cine se asemănă, se adună. În jurul microfonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?