Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Consilierii PNL și USR PLUS au alte treburi mai importante decât să se prezinte la ședințele Consiliului Local Focșani și să analizeze proiecte pentru municipiu!

Ședința extraordinară de îndată convocată pentru astăzi de primarul Cristi Valentin Misăilă s-a sfârșit înainte de a începe, din cauza absenței aleșilor PNL și USR PLUS de la lucrările comisiilor de specialitate. Pentru că deține majoritate în tot și în toate, așa cum și-a votat, grupul a decis că ședința de astăzi nu e atât de importantă pentru a catadicsi să se prezinte, măcar online, astfel încât cele trei proiecte propuse astăzi pe ordinea de zi de primar nu au putut fi avizate. Urmarea a fost că ședința nu a putut continua.

La ședință au participat consilierii PSD, online sau fizic, însă prezența acestora nu a fost suficientă pentru a se trece la vreo discuție serioasă. Ședința a avut cvorum, aspect insuficient însă pentru a fi îndeplinite cerințele legale, dat fiind că fiecare proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi poate fi supus dezbaterii numai dacă este însoțit inclusiv de avizele cu caracter consultativ ale comisiilor de specialitate ale consiliului local. În sală au fost totuși prezente doamnele viceprimar votate de majoritatea PNL și USR PLUS, însă singura care a avut ceva de spus a fost Ana Maria Dimitriu, dat fiind că aceasta este și președinte de ședință. Nu pe subiect, ci ca de obicei pentru a-și dovedi cunoștințele vaste, care în opinia sa sunt mai temeinice decât ale secretarului general al municipiului, Carmen Marta Ghiuță. Iar aceasta după ce secretarul general al municipiului a informat consilierii că a transmis Prefecturii Vrancea un raport privind nelegalitatea hotărârii prin care majoritatea din Consiliul Local Focșani a decis mărirea numărului de membri din comisiile de specialitate, de la 11 la 13 membri. Concret, încă doi membri ai grupului majoritar PNL și USR PLUS au fost băgați în aceste comisii, în condițiile în care nici măcar în actuala configurație, de 11, tot ei NU SE PREZINTĂ!

Această hotărâre a fost apreciată ca fiind nelegală, motivat de faptul că nu a fost respectată configurația politică în cadrul comisiilor de specialitate, conform prevederilor articolului 124 alineat 3 și 4 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 57/2019 privind Codul administrativ”, a încercat să spună Carmen Marta Ghiuță, fiind întreruptă, ca de obicei, de cea mai „specialistă” juristă. Ana Maria Dimitriu a reușit doar să dovedească că nu știe că secretarul municipiului are, conform procedurii, dreptul și obligația să întocmească astfel de rapoarte, și a întrebat cine spune că hotărârea votată de PNL și USR PLUS ar fi nelegală. În condițiile în care probabil aceasta consideră că grupul din care face parte este unicul care poate stabili legalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?