Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! Rămas bun, Ion Lefter! Fostul prim-procuror al Parchetului Județean, condus spre drumul veșniciei!

Ion Lefter, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, este condus pe drumul veșniciei de zeci de oameni. Familia, rudele, prietenii, apropiații, cunoscuții, cu toții au venit la Capela Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” – Săpunaru, din Focșani, să-și ia rămas bun de la magistratul de excepție care a lăsat în urma sa doar amintiri frumoase. Prezenți la slujba de înmormântare au fost și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, dar și primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă, care a depus o coroană de flori și a transmis condoleanțe familiei. După slujba oficiată de cei cinci preoți, cortegiul funerar a plecat către sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, loc în care Ion Lefter și-a petrecut mai bine de jumătate din viață.

Aici, foștii colegi l-au plâns pe Ion Lefter „cu vorbele poetului”. „Astăzi, plângem cu vorbele poetului……… Simțim nevoia să găsim cuvinte mari, pentru a evoca personalitatea unui om care a lăsat o urmă inconfundabilă: preabunul și dragul nostru mentor și coleg Ion Lefter, căruia i se deschid porțile cerești, după o viață pământească plină de rost.

Sufletul ne e greu, pentru că am fi vrut să-l mai avem alături, cu privirea sa blândă, cu sfatul său generos, cu vorbele sale încurajatoare, cu extraordinara dorință de a construi și de a sluji binele, dreptatea. Dar aripa îngerului ni-l ia departe, lăsându-ne doar amintirea unui destin exemplar. Căci cum altfel poate fi considerată o existență dedicată faptelor mărețe și durabile? Așa a fost domnul prim-procuror al Parchetului vrâncean: magistratul de excepție, păstorul înțelept, profesionistul răbdător, inițiatorul neobosit, care și-a dus la îndeplinire idealurile și mai ales nobilul caracter care a ajutat pe oricine.

Aici, lângă sediul de a cărui construcție s-a îngrijit cu pasiune și responsabilitate, îi aducem un ultim omagiu. Îi cinstim memoria, îi mulțumim pentru toate cele zămislite, pentru modelul uman întruchipat și îi promitem un loc de netăgăduit în galeria cetățenilor de onoare ai acestui oraș și județ!

         Suntem călători efemeri prin lumea vanităților. Dar în urma noastră rămâne un nume. Ion Lefter va trăi dincolo de ființă, câștigându-și dreptul la prețuirea tuturor celor care     l-au cunoscut și care au beneficiat de uriașa sa omenie și valoare. Drum lin spre stele, maestre, și Dumnezeu să vă ocrotească odihna printre cei drepți, întru veșnică pomenire! ” a fost mesajul de rămas bun al foștilor colegi pentru fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ion Lefter.

Fostul prim-procuror Lefter a fost înmormântat în Cimitirul Sudic din Focșani.

Ion Lefter s-a stins din viață marți, după o lungă și grea suferință. Avea 68 de ani și ieșise la pensie în urmă cu cinci ani, magistratul având o carieră impresionantă de aproape 40 de ani. A terminat facultatea ca șef de promoție, după cum ne-au spus colegii săi, și și-a început cariera în magistratură în vara anului 1978, fiind procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu. Și-a continuat apoi activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, iar din vara anului 1986 s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În decembrie 1990 a ocupat prima funcție de conducere, respectiv cea de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, având ca atribuție principală coordonarea activității procurorilor din sectorul judiciar. A ocupat această funcție timp de șapte ani, iar la finele anului 1997 a fost numit prin ordin prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. A ocupat această funcție până la începutul anului 2015, iar un an mai târziu a ieșit la pensie.

De numele său nu se leagă doar multitudinea de dosare soluționate, ci și clădirile în care își desfășoară activitatea procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și de pe lângă Judecătoria Focșani, DIICOT și Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?