Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO! Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud

 

OUI, À LA FRANCOPHONIE!

Astfel au spus elevii din Adjud, la o întâlnire în stil franțuzesc la Școala Gimnazială „Mihail Armencea”, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei. Elevii au pregătit o expoziție cu teme și simboluri francofone. Atmosfera a fost întreținută de cântece și poezii în limba franceză. Termenul a fost introdus cu prezentări Power Point și filmulețe. Activitățile acestei manifestări au fost coordonate de Pasat Mihaela, profesor de limba franceză la Școala Gimnazială Mihail Armencea. (foto și text: prof. Mihaela Pasat)

Ziua Internaţională a Francofoniei în România

La 20 martie 1970 au fost puse bazele Francofoniei instituţionale, prin crearea la Niamey a Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică.

În calitate de stat membru al OIF, România celebrează la 20 martie Ziua Internaţională a Francofoniei.

Evenimentul este marcat anual atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României peste hotare, printr-o serie de manifestări cultural-artistice şi ştiinţifice reunite în cadrul săptămânii Francofoniei în perioada martie-aprilie.

Manifestările au drept scop promovarea imaginii României, a diversităţii şi valorilor francofone, marcarea identităţii francofone a României şi vizează mediul diplomatic, academic, mass-media, mediile şcolare, publicul larg. (mae.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?