Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Taxele din Piața Moldovei, prilej de capital politic pentru Ana Maria Dimitriu. Cum a uitat viceprimarul PNL că a votat fiecare preț stabilit pentru închirierea meselor

Administrația Piețelor Focșani, societate aflată în subordinea Consiliului Local, este pusă cumva la zid pentru ceea ce au votat și decis aleșii focșăneni în legătură cu tarifele practicate. În decembrie 2020, consilierii locali au adoptat o hotărâre, 414 pe numele său, care viza aprobarea tarifelor practicate şi a preţurilor de pornire la licitaţie pentru închirierea unor bunuri, utilizate în desfășurarea activității, începând cu anul 2021, de către Societatea Administraţia Pieţelor Focşani SA. După acest moment, când prin această hotărâre s-a decis să se renunțe la o anumită taxă de rezervare a tarabelor din piață pe care tot comercianții și-au dorit-o dispărută, lucrurile s-au precipitat, în zilele noastre ajungându-se la amenințări voalate în cazul în care nu se revine la practica obișnuită. Iar cea care iese în evidență pe subiect în ultimele zile este viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu, care pare extrem de îngrijorată.

Ieri, Ana Maria Dimitriu a participat la o întâlnire cu legumicultorii din Biliești, un fel de desant politic PNL, la invitația primarului penelist din comună. Iar pe final, din ce se arată într-un comunicat, Ana Maria Dimitriu le-a transmis producătorilor că a rezolvat problema taxei de rezervare și că va avea întâlniri în perioada următoare pentru rezolvarea celorlalte probleme semnalate. Numai că „rezolvarea” taxei ar trebui parafată tot în CL Focșani, acolo unde a fost adoptată hotărârea 414 de care vorbeam mai sus.

De altfel, reprezentanții Administrației Piețelor au transmis un punct de vedere pe această temă, subliniindu-se că taxa de rezervare plătită anticipat de producătorii agricoli nu mai este aplicabilă din acest an, tocmai după adoptarea hotărârii de consiliu local. Și, logic, societatea nu are cadrul legal să perceapă această taxă. Cel puțin nu în acest moment.

În acest moment, există două posibilități de utilizare a meselor în Piața Moldovei din municipiul Focșani: prin plata taxei zilnice în cuantum de 13 lei sau prin plata unui abonament lunar în valoare de 336 lei. Acest abonament vine în sprijinul celor care utilizează mesele zilnic, astfel atât producătorii cât și comercianții pot economisi 54 lei lunar, având folosința aceleiași mese în luna respectivă.

          În prezent, în Piața Moldovei există sectorizare distinctă, care respectă prevederile legale în vigoare, pentru producătorii agricoli (persoane fizice, PFA,/ I.I/ I.F.). Piața Moldovei are capacitatea de a răspunde tuturor solicitărilor producătorilor agricoli din toate comunele județului care doresc să-și comercializeze produsele obținute din ferma/ gospodăria proprie, pe care îi așteptăm cu drag.

          Societatea Administrația Piețelor Focșani SA, prin conducerea actuală, a fost încă din prima zi deschisă la dialog și transparență, având nenumerate întâlniri cu utilizatorii (producători agricoli/ comercianți) care își desfășoară activitatea în cadrul piețelor din municipiul Focșani.

          Eliminarea abuzurilor fiind unul dintre principalele noastre obiective, ne exprimăm și pe această cale disponibilitatea și dorința dialogului cu reprezentanți ai autorităților publice locale precum și cu utilizatorii (producătorii agricoli/ comercianți) ori de câte ori este necesar, este poziția clară a reprezentanților Administrației Piețelor.

Până la urmă, comunicarea pare a fi o cheie a succesului, dacă toate părțile au acest interes. Dacă nu, fiecare vorbește pe limba sa, mai mult sau mai puțin în cunoștință de cauză. Iar o discuție pe tema pieței a fost inițiată de viceprimarul PNL inclusiv la ultima ședință de CL Focșani, aceasta citind o hârtie transmisă de Sindicatul Agro Propact Vrancea. Pe scurt, 140 membri ai sindicatului, producători de legume și fructe din județ, se arată nemulțumiți de taxa 336 lei/ tarabă, cerând în schimb reintroducerea taxei de rezervare. Cum documentul fusese transmis la registratură, doamna vice PNL l-a găsit și i-a dat citire spre finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani, ca și cum era pentru prima oară când auzea ceva pe subiect. Aceasta după ce în decembrie, la o ședință la care a participat doamna viceprimar și chiar a spus câteva vorbe mai mult sau mai puțin pe subiect, toți consilierii aleși de focșăneni au votat și aprobat hotărârea privind aprobarea tarifelor. Nu chiar toți, ci doar 20, pentru că, la momentul votului, consilierul PNL Livia Marcu nu a participat, întrucât ieșise un pic din sală. În rest, nimeni nu s-a abținut și nici nu a votat împotriva proiectului în integralitatea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?