Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Noul manager al Muzeului Vrancei a fost instalat în funcție

Noul manager al Muzeului Vrancei, Romeo Valentin Muscă, a fost instalat în funcție, ieri, în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Unirii. În prezența președintelui Consiliului Județean, Cătălin Toma și a vicepreședintelui Ionel Cel Mare, noul manager a fost prezentat angajaților Muzeului Vrancei. Obiectivele pe care și le-a propus în acest an sunt extrem de îndrăznețe și vizează relansarea ideii de cultură la nivelul instituției, organizarea unor acțiuni de promovare a culturii vrâncene și punerea în valoare a unor obiective care pot aduce mulți turiști în județ, a transmis Cătălin Toma.

Obiectivele noului manager depind în mare parte de sursele de finanțare ale instituției culturale. Fără bani, orice propunere din planul de management va rămâne doar la stadiul de proiect pe o bucată de hârtie. Mai ales în această perioadă de pandemie care impune restricții la organizarea de evenimente culturale. Un exemplu este propunerea de a transforma Secția de Etnografie într-un Muzeu al Satului vrâncean și de a fi înscrisă „într-o agendă culturală temeinică, cu evenimente și activități care să atragă copiii, tinerii și adulții”. Nu în ultimul rând, Secția trebuie să devină un Muzeu al Satului Vrâncean, unde să fie adusă o biserică de lemn și de ce nu un preot să săvârșească serviciul religios în zilele de sărbătoare, exact ca în celelalte muzee similare din țară”, se arată în planul de managementul al noului director.

Acesta a identificat deja biserici de lemn care ar putea fi aduse la Petrești, respectiv Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din Vrâncioaia și Biserica de lemn „Sf. Gheorghe” din Anghelești. Nu este pentru prima dată când se dorește aducerea unei biserici de lemn Secția de Etnografie de la Petrești. În anii trecuți, au fost făcute demersuri pentru a fi mutată chiar Biserica de lemn de la Anghelești însă inițiativa nu s-a materializat din mai multe motive, printre care și reacția oamenilor la momentul în care se discută despre mutarea unei unități de cult importantă pentru localitate.

Sursa foto: Facebook/Muzeul Vrancei și Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?