Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Primăriile din Adjud și Pufești vor extinderea traseelor de transport public

Locuitorii satului Ciorani ar putea avea o stație de călători pentru microbuzele care circulă pe traseul 069 Autogara Focșani – Tișița – Adjud. Discuțiile despre înființarea unui traseu de transport public pentru acest sat au fost demarate la propunerea administrațiilor locale din Adjud și Pufești. Cele două primării vor extinderea traseelor de transport public care să îi deservească și pe locuitorii din Ciorani și Burcioaia. În prima etapă, după solicitarea adresată Consiliului Județean, trebuie strânse semnături de la cetățenii care locuiesc în comunele și orașele deservite de acest traseu 069 Focșani – Tișița – Adjud. La Pufești au fost strânse deja 150 de semnături din partea cetățenilor care doresc înființarea unei stații de autobuz la Ciorani.

Primarul comunei Pufești, Nicolae Damian, spune că este nevoie de această deviere pentru că locuitorii din Ciorani nu au practic acces la mijloacele de transport în comun. Trenurile opresc doar la Pufești, iar până la DN2 E85 sunt doi kilometri care trebuie parcurși pe jos de către săteni. Propunerea venită de la Pufești este ca traseul 069 să fie deviat prin Ciorani pentru microbuzele care au ca oră de parcurs și oprire, altele decât cele propuse de Primăria Adjud pentru Burcioaia. De asemenea, la începutul acestui an, Primăria Pufești, împreună cu municipiul Adjud, au propus și varianta înființării unui traseu noi, pe ruta Ciorani – Burcioaia- Adjudu Vechi- Șișcani însă această variantă trebuie analizată pentru a se stabili dacă este rentabil pentru o firmă să funcționeze pe acest nou traseu. Locuitorii din Ciorani nu au acces la transportul public, fiind nevoiți să parcurgă doi kilometri până la stația de pe E85. Am solicitat construcția unei stații de autobuz, cu soluția de a face o alveolă, în care să intre microbuzul încât să nu fie probleme de circulație, am primit avizele de la Polița Rutieră Vrancea, de la Secția de Drumuri Naționale de la Focșani însă cei de la Iași ne-au respins dosarul, fără să ne ofere explicații. Atunci trebuia să găsim o soluție și pentru oamenii din Ciorani, să aibă acces la microbuz. În viitor, noi am propus, împreună cu Primăria Adjud, înființarea unui traseu nou care să cuprindă Ciorani, Burcioaia, Adjudu Vechi, Șișcani, situație în care nu ar mai fi fost nevoie de devierea traseului. Probabil că deocamdată se face această deviere pentru a vedea dacă rentează din punct de vedere economic. Dacă va fi rentabil este posibil să fie înființat un nou traseu, care va fi scos la licitație, a explicat primarul Nicolae Damian.

La Focșani, Primăria a anunțat că, urmare a anunțului făcut de Primăria Adjud, prin care s-a solicitat administrației publice județene introducerea unei stații suplimentare de călători în localitatea Ciorani, pe traseul 069 și retur, locuitorii municipiului își pot exprima punctele de vedere cu privire la această inițiativă. Conform legii 92 din 2007, privind serviciile publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale, utilizatorii au dreptul „să fie consultați, direct sau prin intermediul unor organizații neguvernamentale reprezentative, în procesul de elaborare și adoptare a deciziilor, strategiilor și reglementărilor privind serviciul public de transport local și județean”. În aceste condiții, având în vedere aspectele de fapt și dispozițiile legale anterior menționate, precum și necesitatea apărării intereselor legitime ale cetățenilor din unitățile administrativ teritoriale deservite de traseul 069 (Autogara Focșani – Tișița – Adjud), Primăria Focșani aduce la cunoștința cetățenilor cu domiciliul sau reședința în municipiu această propunere privind introducerea unei stații suplimentare de călători în localitatea Ciorani, pe traseul 069 (Autogara Focșani-Tișița-Adjud). În cazul în care sunt focșăneni care doresc să își exprime puncte de vedere sau obiecțiuni cu privire la propunerea mai sus menționată, aceștia trebuie să știe că au termen de 30 de zile în care pot formula opiniile vizavi de înființarea unei noi stații pe traseul județean 069, se arată în anunțul Primăriei Focșani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?