Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Fotbal, Liga a III-a – Testul adevărului va fi în etapele din 19 martie și 27 martie!

  • Sâmbătă, 13 martie, pe Milcovul, CSM Focșani 2007 – CSM Bacău

Campionatul Ligii a III-a se reia cu a doua etapă a returului ediției 2020-2021, prima disputându-se în toamna trecută, la 14 noiembrie, zi în care CSM Focșani 2007 a pierdut la Făurei două puncte ce se dovedesc a fi foarte importante în tentativa focșănenilor de a merge la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. La reluarea campiontului, clasamentul seriei a 2-a începe cu Dacia Unirea Brăila și Suporter Club Oțelul Galați pe primele două locuri, la egalitate de puncte – 22. Le urmeză CSM Focșani 2007 cu 18 puncte, CSM Râmnicu Sărat cu 17 puncte, Viitorul Ianca, cu 16 puncte, Sporting Liești, cu 16 puncte, CSM Bacău, cu 10 puncte, Avântul Valea Mărului, cu 7 puncte, CS Făurei cu 5 puncte și Sportul Chiscani, cu 5 puncte.

Diferența de 4 puncte între focșăneni și unul dintre locurile de baraj pare aproape imposibil de surmontat în condițiile în care brăilenii au, cel puțin în mod teoretic, suportul celorlalte trei formații din județul lor, iar gălățenii pe al celorlalte două echipe din județul lor. Ceea ce am afirmat mai devreme este o speculație ce s-ar putea să nu aibă nici o legătură cu viitoarea realitate din disputa în seria a 2-a a Ligii a III-a. Dificultatea tentativei de anulare a distanței față de primele două clasate vine din faptul a formația focșăneană este nevoită să câștige la Brăila, în partida din 19 martie, apoi pe Milcovul, meciul cu Oțelul Galați din 27 martie. Altfel spus, după întâlnirea de mâine, de pe teren propriu de la ora 15:00, cu CSM Bacău, urmează testul adevărului care va fi dat în două etape successive

După aceea, se poate vorbi despre promovare ori despre continuarea în Liga a III-a. Focșănenii iubitori de fotbal își doresc să se împlinească prima variantă care ar presupune victorii din disputele cu brăileni și gălățenii. Însă în cele 10 etape de până acum, nu liderii seriei au pus frână focșănenilor, ci propriile slăbiciuni ale acestora, care i-au făcut să risipească puncte cu echipe echipele din subsol! Dacă fotbaliștii antrenați de Alin Chița au învățat suficient din acele pățanii, și dacă vor trece cu bine peste etapele din 19 martie și 27 martie, atunci putea vorbi despre meciuri de Liga a II-a pe Milcovul din sezonul viitor!               

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?