Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Focșănenii Adrian Moldoveanu și Iulian Surlă, în Comitetul Director al FR Judo!

  • Comitetul director are patru membri

Alegerile pentru noua conducere a Federației Române de Judo s-au încheiat – previzibil – cu realegerea care președinte a lui Cozmin Gușă. Pentru judo-ul focșănean, alegerile care au avut loc la Poiana Brașov au adus două locuri în Comitetul Director! Este un succes cu totul remarcabil ca doi dintre oamenii dintr-o structură de conducere foarte importantă a judoului românesc să fie focșăneni! Ei sunt Adrian Moldoveanu, antrenor la CS Unirea Focșani, club care a dat câștigătoarea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2019, Georgia Hagianu și Iulian Surlă, profesor și antrenor la LPS Focșani, club care a luat, prin Alexandru Matei, medalia de argint la aceleași Jocuri Olimpice ale Tineretului. Cei doi antrenori, dar și colegii lor de la cluburile focșănene au oferit judoului românesc numeroși campioni naționali, câștigători de cupe europene sau participanți la campionate mondiale, europene, balcanice. Mai mult, au construit o școală de judo care se remarcă prin excelență în organizare și pregătirea sportivilor, generând un fenomen de mare cuprindere la CSM 2007, LPS Focșani, CS Unirea Focșani, CSȘ Focșani. 

Cea mai recentă confirmare a valorii judoului focșănean este medalia de aur obținută de Laris Borș la 66 kg. la Open-ul de seniori de la Praga. După alegere, într-o scurtă convorbire, sensei Adrian Moldoveanu mi-a spus că cei doi focșăneni și-au propus să facă, din această postură din conducerea FRH, lucruri foarte importante pentru judo-ul românesc. Dar și pentru cel vrâncean care, spre exemplu încearcă de cam mulți ani să aibă la Focșani un centru de excelență, prin care să fie asigurată pregătirea la nivel de vârf a celor mai buni judoka din România de la nivelul juniorilor. 

Cunoscându-i bine pe Adrian Moldoveanu și Iulian Surlă, ca și rezultatele pe care le-au avut ca sportivi și antrenori, cred că lumea judo-ului românesc a făcut o alegere excelentă oferindu-le locurile în Comitetul Director.              

În foto, senseii Adrian Surlă și Iulian Surlă, împreună cu o parte importantă a familiei judo-ului focșănean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?