Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Uliu rănit, găsit în Crângul Petrești

Un uliu rănit a fost găsit astăzi în Crângul Petrești de către angajații Consiliului Județean care administrează aria naturală protejată și a fost salvat, după ce a fost preluat și a primit tratament la Centrul de recuperare pentru animale sălbatice al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) din Crâng.
Uliul șorecar, un exemplar foarte frumos, a fost găsit în hipotermie după ce s-a lovit la cap, cel mai probabil având o deficiență de orientare, dar și-a revenit după ce a fost încălzit și a primit tratament.
Pasărea va fi eliberată în mediul natural când va fi complet recuperată, fiind o apariție rară și surprinzătoare pentru Crângul Petrești.
Mulțumim voluntarilor ACDB pentru implicare!
Știați că….
Denumire Comună: Uliu Şorecar
Denumire Ştiinţifică: Buteo buteo
Habitat: Cuibărește de regulă în zone împădurite, cel mai adesea la lizieră, însă își petrece mult timp în zonele deschise, unde caută pradă.
Caracteristici fizice: Este o pasăre răpitoare de talie mare, cu o lungime ce variază între 40 și 58 cm și o anvergură a aripilor de 109-136 cm. Coloritul variază mult în funcție de zonă, dar cel mai frecvent este brun închis cu pete albe, mai dese pe zona gâtului și a pieptului.
Hrana: Preferă mamifere mici, însă mănâncă cu ușurință și fazani, iepuri, șerpi, șopârle sau chiar râme și insecte.
Durata vieţii: Între 12 și 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?