Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Doi bărbați vindeau teste COVID cu rezultat „negativ” pentru călătorii în străinătate. Care era prețul unei adeverințe false

Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au reuşit destructurarea unei reţele infracţionale bănuite de falsificarea şi distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea COVID-19, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Potrivit aceleiaşi surse, în cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană îşi procură adeverinţe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziţia cetăţenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverinţe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei”, a spus Ionela Cozma.

Totodată, cu sprijinul lucrătorilor de frontieră, într-un punct de trecere al frontierei, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, au fost descoperite înscrisuri din categoria celor menţionate. S-a dispus reţinerea a doi suspecţi, ulterior, fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de aceştia.

„Faţă de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a precizat Ionela Cozma.

Poliţiştii IPJ Maramureş continuă activităţile informativ-operative şi de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate şi tragerii lor la răspundere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?