Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

UPDATE! LISTA localităților din Vrancea în care se va merge luni la școală, sau se va învăța on-line, în funcție de rata de incidență

Un tabel cu rata de incidență pentru toate localitățile din România a fost publicat vineri de Ministerul Educației.

Tabelul prezintă rata de incidență valabilă pentru data de 5 februarie și scenariul în care se încadrează localitățile, din punct de vedere al desfășurării activităților școlare, acestea fiind listate după județ/scenariu.

În județul Vrancea, școala va începe în scenariul galben, în 8 localități: Câmpuri, Nănești, Vârteșcoiu, Boghești, Negrilești, Țifești, Bordești și Vizantea-Livezi. În aceste localități, vor veni la școală toți copiii preşcolari şi elevii din învăţământul primar, precum și elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Ceilalți vor învăța în sistem on-line.

În restul localităților vrâncene, aflate în scenariul verde, elevii vor merge toți, la școală, respectând toate normele de protecţie.

Potrivit edupedu.ro, regulile agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, stabilesc ca școala să se desfășoare în urmatoărele trei tipuri de scenariu:

Scenariul 1
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învățământ, cu
respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3
a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

 

UPDATE! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit în ședința de sâmbătă, 6 februarie, SITUAȚIA CU SCENARIILE DE FUNCTIONARE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚUL VRANCEA. În Hotarârea Nr. 17 din data de 6 februarie 2021 sunt stabilite măsurile de organizare a activității în unitațile de învățamânt vrâncene, în condiții de siguranță epidemioligică.

 

Conform hotărârii, sunt 35 de unități de învățământ din Vrancea, care vor începe școala în scenariul galben, unități aflate pe raza celor 8 localități în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a fost mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. Lista completă a unităților de învățamânt din Vrancea și a scenariilor după care vor funcționa, începând de luni, este următoarea:

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?