Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Două firme, delegate să asigure transportul public între Focșani și comunele Vânători și Răstoaca

Consiliul Județean Vrancea a aprobat joi în ședință de îndată două proiecte de hotărâre în baza cărora să fie reluată circulația pe traseele din zona limitrofă a Focșaniului. Consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţelor de traseu operatorului de transport S.C. Favimar Trans SRL pentru traseul 065 (Focșani – Vânători – Jorăști) și operatorului de transport SC Manosim Comex SRL pentru traseele 067 (Focșani – Mircești – Rădulești), 068 (Focșani – Mircești – Balta Raței) și 072 (Focșani – Mândrești – Răstoaca) și aprobarea atribuirii directe, în gestiune delegată, a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate.

Consilierul județean social democrat Laurențiu Marin a propus ca administrația județeană să încredințeze traseele aflate în litigiu tot către societatea de Transport Public Local Focșani la prețul aprobat de Consiliul Județean, motivând că deja societatea amintită are mașini și orarul stabilit pentru acele trasee.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a susținut că cea mai bună soluție pentru moment, până la rezolvarea litigiilor în instanță, ar fi fost ca Transport Public Focșani să opereze aceste trasee, dar acest lucru este ilegal. „Noi, inițial, prin aparatul de specialitate, am găsit această soluție, am avut discuții cu cei de la Transport Public Local Focșani. Intenția noastră a fost ca să încredințăm aceste trasee societății de Transport Public Focșani care are deja mașini care au operat aceste trasee. Din păcate, Transport Public Focșani nu are cadru legal iar Consiliul Județean nu poate încheia contract pentru că am încălca legea, deoarece societatea face parte din Asociația Metropolitană și are cu totul alte caracteristici. Deci, din punct de vedere legal, nu există această posibilitate. Ceea ce propunem astăzi este până la finalizarea litigiilor care există în instanța de judecată. Deci, această delegare nu va fi pe o perioadă nedeterminată“, a precizat Cătălin Toma.

„Încredințarea serviciului de transport pe traseele respective unor operatori județeni este temporară, până la soluționarea definitivă în instanță a procesului dintre trei firme private și Asociația ”Metropolitan Trans”, (…) asociație care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focșani”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Consiliului Județean.

Din câte se pare, motivul pentru care nu s-a rezolvat situația privind transportul public și în celelalte localități – Milcovul, Câmpineanca și Gologanu – are la bază prețul de 2,5 lei pentru un bilet, considerat prea mic de către operatorii privați de transport.

Reamintim că societatea Transport Public Focșani a suspendat efectuarea curselor pe traseele dintre Focșani și localitățile limitrofe, Răstoaca, Gologanu, Milcovul, Câmpineanca, Vânători, după ce mai multe firme private de transport persoane au dat în judecată Asociația ”Metropolitan Trans”, asociație care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focșani.

„Vineri, 7.01.2021, Tribunalul Brăila a decis suspendarea hotărârii 34/1.10.2020 a Asociației Metropolitan Trans. Această sentință este executorie și, prin urmare, SC Transport Public SA nu mai are dreptul de a efectua curse regulate pe traseele respective, care vor fi operate din nou de transportatorii privați”, se arată într-un comunicat al societății Marexval Trans. Împotriva sentinței magistraților de la Tribunalul Brăila a fost declarat recurs, marți, de către Asociația Metropolitan Trans.

În acest context, începând de miercuri, 13.01.2021, operatorul de transport al „Asociației Metropolitan Trans“, SC Transport Public SA Focșani, și-a suspendat activitatea de transport public local persoane pe traseele 030 (Focșani – Vâlcele – Câmpineanca); 038 (Focșani – Milcovul  – Gologanu); 072 (Focșani – Mândrești – Răstoaca); 065 (Focșani – Vânători – Jorăști); 067 (Focșani – Mircești – Rădulești; 068 (Focșani – Mândrești – Balta Raței).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?