Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Măștile de la BIG Market Focșani au avizul autorităţilor. Cumpăraţi cu încredere!

Un proiect început în 2003 a ajuns în prezent o afacere profitabilă pentru un tânăr antreprenor din Focșani. Cosmin Alexandru Buzăianu este directorul general al BIG Market Focșani și omul care a fost dispus să riște în plină pandemie comandând 12 milioane de bucăți de măști din Turcia. La baza acestei decizii a stat numărul mare de solicitări din partea clienților și oferta mult prea mică existentă la acea vreme pe piața din România. „Afacerea cu supermarketul este începută din 2003 de părinții mei. Ulterior, în 2014, am extins-o. Iar anul acesta, în noiembrie, am dublat suprafața magazinului, am separat produsele alimentare de cele non alimentare, am adus marfă nouă și avem acum o cameră întreagă cu produsele ce ne sunt de folos tuturor în această perioadă!

Măștile, dezinfectanții, mănușile din nitril sau latex, termometrele sau pulsoximetrele au acum propriul lor spațiu. Extinderea a mai venit și impulsionată de vânzările foarte mari pe care le-am avut la măști. La începutul lunii iunie am luat decizia să aducem măști. Am plecat de la prețul target, pentru că lumea se plângea că este 75-80 de lei cutia, și oricum nu prea se găseau. Am găsit în Turcia un producător de măști de la care am luat 12 milioane de bucăți‟, a spus Cosmin Alexandru Buzăianu.

Am trecut toate controalele‟

Măștile comercializate de BIG Market Focșani „au trecut toate controalele autorităților. În Vrancea s-au vândut, doar în magazinul nostru, 7 milioane de măști. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică (INS), de la debutul pandemiei și până acum, în România s-au vândut 320 de milioane de măști, din care 10% s-a vândut doar în Vrancea. În prima săptămână, când am adus măștile, am vândut un tir de măști într-o zi. Următorul tir de măști s-a vândut în trei zile, iar apoi vânzările s-au prelungit pe o perioadă din ce în ce mai mare de timp pentru că oamenii știau deja că le pot găsi oricând. Avem măști medicale tip 2R, măști de protecție profesionale FFP2, KN95, cu valvă sau fără valvă, măști pentru copii. De reținut că cerneala cu care au fost imprimate măștile pentru copii a fost testată și nu generează alergii‟, mai spune directorul general.

În lupta cu pandemia de COVID-19, un rol foarte important îl au și soluțiile dezinfectante, așa că tânărul antreprenor s-a gândit și la acest aspect. „Noi suntem producători de ambalaje din plastic încă din 1991 și colaborăm cu firme românești care produc dezinfectanți. În materie de soluții dezinfectante, am adus doar marfă despre care știm că este conformă și avizată de Ministerul Sănătății sau de Institutul Cantacuzino. Toți dezinfectanții pe care îi avem sunt produși în România și ambalați în flacoane făcute de focșăneni. Din august și până în prezent, am vândut în jur de 27 de tone de dezinfectant în Focșani. Avem dezinfectanți pentru mâini, suprafețe, pardoseală, cu acțiune virucidă. Avem și un dezinfectant universal produs în România care e TP1, TP2 și TP4, adică e și de suprafețe și de mâini și de pardoseli, putând fi folosit inclusiv pentru cabinetele medicale‟, mai spune Cosmin Alexandru Buzăianu.

BIG Market vinde și online, pe www.bigmarket.ro

Directorul general al BIG Market Focșani, Cosmin Alexandru Buzăianu, a mai spus că vestea măștilor comercializate în magazinul său a ajuns în aproape toate colțurile țării. „Povestea magazinului online a început în luna august, ideea mergând pe principiul de cerere-ofertă. În ziua în care am adus primul lot de măști, am avut mii de mesaje din toată țara de la oameni care le voiau, așa că în maximum 30 de zile ne-am conformat și am lansat magazinul online www.bigmarket.ro. În magazinul online găsim, deocamdată, toate dispozitivele de protecție: măști, dezinfectanți, alcool sanitar și, încetul cu încetul, am început să mai adăugăm și alte produse. Ne propunem ca în următoarele luni să avem în online toate produsele disponibile la raft. Magazinul online www.bigmarket.ro asigură livrare rapidă în toată țara prin curier‟, mai spune directorul general al BIG Market Focșani.

Atenți la nevoile semenilor, reprezentanții BIG Market Focșani au decis ca toate profiturile pe care le-au înregistrat din vânzarea măștilor, să le investească în promovare și în donare. „Am donat până acum măști în valoare de 31.000 de lei și urmează să mai facem o donație de 31.000 de lei. Pe această cale, dorim să transmitem asociațiilor care doresc să primească măști, faptul că suntem dispuși să le oferim sponsorizare‟, a precizat Cosmin Alexandru Buzăianu.

BIG Market Focșani vă așteaptă zilnic, la ieșire din pasajul Vâlcele, spre Câmpineanca

Magazin online: www.bigmarket.ro

https://www.facebook.com/BiGMarketFocsani

Contact: 0726 836 973

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?