Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Teren pentru o nouă autogară în Focșani

Consilierii județeni se întâlnesc vineri, în ședință extraordinară, pentru a transfera un hectar de teren către municipiul Focșani pentru realizarea unui terminal intermodal în sudul orașului, prin care să fie preluat transportul public de călători din localitățile din zonă. Ședința are loc după ce Primăria Focșani a solicitat cei 10 mii metri pătrați de teren în urmă cu o lună de zile. Este un teren din sudul Focșaniului, lângă cel pe care se va ridica viitorul spital județean. Investiția pregătită de municipalitatea focșăneană face parte din proiectul „Optimizarea coridorului Nord-Sud prin realizarea rețelei de terminale intermodale, creșterea accesibilității rețelei de transport” și ar urma să fie realizată cu fonduri europene.

Deja, administrația locală focșăneană a trimis către ADR Sud-Est fișa proiectului care face parte din pachetul de investiții cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului. Proiectul pregătit de Primărie cuprinde investiții precum terminale intermodale în nordul și sudul Focșaniului. Terminalele vor prelua autobuzele de călători din județ și transferul către autobuzele electrice. În zona de nord, terminalul intermodal va fi pe strada Mărășești, va include o parcare de transfer de la transportul public clasic la transportul public electric, de la transportul tip „park and ride” la transportul public electric și transporturile alternative de mobilitate urbană. Sunt soluții prin care se dorește reducerea traficului și, implicit, a poluării pe străzile din Focșani.

Tot în cadrul proiectului va fi realizată strada care face legătura între străzile Militari și Anghel Saligny, rută alternativă pentru decongestionarea traficului din municipiu. Nu în ultimul rând va fi asigurată conectivitatea rețelei stradale prin „realizarea unei noi străzi între strada Cuza Vodă (intersecția cu str. Mărășești) și Calea Moldovei în zona de acces la centrul comercial „Promenada Mall” ce va conduce atât la creșterea gradului de utilizare a transportului public și a mijloacelor alternative de mobilitate și va contribui la descongestionarea traficului în partea de nord a culoarului de mobilitate nord-sud”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?