Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Liberala Codruța Neagu încearcă să apere „imaginea unității spitalicești‟ aducându-i acuzații gratuite medicului epidemiolog Diana Stoica

Luni seară, medicul epidemiolog Diana Stoica și-a anunțat demisia din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani acuzând „ultramegapolitizarea” managementului. În așa zisa încercare de a apăra „imaginea unității spitalicești‟, ruda prefectului penelist de Vrancea, Codruța Elena Neagu, numită politic la conducerea Spitalului Județean Focșani, a remis marți un comunicat de presă în care îi aduce acuzații gratuite medicului epidemiolog demisionar. Stomatologul de la Păunești ajuns manager de Spital Județean spune că: „medicul epidemiolog Diana Stoica a ales să pună sute de pacienți în pericol, prin demisia înaintată de pe o zi pe alta(…)‟, adăugând că „în calitate de manager interimar vreau să anunț public faptul că nu mi-am dorit o despărțire de medicul epidemiolog, mai ales în contextul pandemic actual, deși au fost momente în care activitatea profesională a persoanei în cauză a lăsat de dorit‟.

„În timpul ei liber poate face orice, la spital ea trebuie să fie manager‟

După ce a fost așezată comod în scaunul de manager interimar al Spitalului Județean Focșani, penelistei Codruța Elena Neagu i-a venit „nota de plată‟ în preajma alegerilor locale din 27 septembrie a.c., ea pozându-se în diferite zone ale Focșaniului împărțind materiale electorale pentru candidații PNL. Dacă în stradă, Codruța părea vorbăreață, încercând să-i convingă pe cetățeni să voteze cu PNL-ul, la „birou‟, lucrurile au stat diferit în relația cu presa. Întrebată fiind de reporterii Monitorului de Vrancea de amenda în valoare de 10.000 de lei pe care Spitalul Județean Focșani a primit-o de la DSP în urma unor nereguli găsite în unitatea spitalicească, Codruța Elena Neagu a evitat să răspundă. Însă acum, când singurul medic epidemiolog al Spitalului Județean Focșani își anunță demisia public, acuzând „ultramegapolitizarea” managementului, ruda manager interimar transmite prin intermediul unui comunicat de presă faptul că: „DSP Vrancea a amendat Spitalul Județean Focșani cu 10.000 de lei în urmă cu mai multe luni pentru că medicul Stoica Diana nu și-a făcut datoria în ceea ce privește traseele epidemiologice, anchetele epidemiologice specifice în perioada apariției noului coronavirus etc. Spitalul Județean Focșani a plătit amenda respectivă și nu i-a imputat-o medicului Stoica Diana, asta fiind cea mai bună dovadă că persoana în cauză nu a fost persecutată‟.

Marți după-amiază, în cadrul știrilor Antena 3, medicul epidemiolog Diana Stoica a intrat în convorbire telefonică directă spunând că „a fost destul de jignitor‟ să fie trasă la răspundere de stomatologul de la Păunești cu privire la modul în care își desfășoară anchetele epidemiologice. „Dacă un coleg de aceeași specialitate, un coleg de breaslă, un coleg de la DSP Vrancea m-ar fi întrebat, nu era nicio problemă. (…) Nu este o noutate, că nu e nici de ieri, nici de astăzi, știm, conducerile spitalelor sunt puse politic. Nu știu dacă sunt membri efectiv de partid, dacă dați un search pe internet, o să găsiți campania electorală din  septembrie și o s-o găsiți și pe doamna manager pe stradă împărțind pliante. În timpul ei liber poate face orice, la spital ea trebuie să fie manager, la spital ea trebuie să se ocupe ca personalul medical să aibă tot ce trebuie, la spital trebuie să se ocupe de contracte și nu de circuitele epidemiologice, nu de anchetele epidemiologice. Aici mă gândesc că ar trebui să ne lase pe noi specialiștii, pentru că eu am o colaborare foarte bună cu medicii șefi de secții‟, a spus dr. Diana Stoica.

Cei care au însă cel mai mult de pierdut din acest lung șir de „șicane‟ pe teme politice născocite de liberali, sunt cetățenii pe care aceștia îi mint în campaniile electorale ca să le câștige voturile, iar mai apoi îi uită până la viitoarele alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?