Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Campanie de informare a agenților economici și a cetățenilor, privind restricțiile impuse în Focșani

Ca urmare a faptului că incidența cazurilor COVID-19 în Municipiul Focșani a depășit 3 cazuri/1.000 locuitori, Primăria Municipiului Focșani a demarat o campanie de informare a agenților economici în legătură cu restricțiile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea prin Hotărârea nr. 190 privind stabilirea/menţinerea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

„În acest sens, Hotărârea nr. 190 din 16.11.2020 a CJSU Vrancea, privind stabilirea/menţinerea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei a fost distribuită către un număr de aproximativ 200 agenți economici, care desfășoară activități de alimentație publică sau dețin săli de jocuri de noroc.

De asemenea, Primăria Municipiului Focșani va demara încă o campanie de informare a cetățenilor cu privirie la principalele măsuri de protecție, în vederea limitării pandemiei de COVID-19 prin afișarea acestora în piețe, locuri publice și mijloace de transport în comun.

Nu în ultimul rând, prin sistemul de alarmare a populației din Municipiul Focșani va fi transmis, de 2 ori pe zi (la orele 10.00 și 16.00) un mesaj de informare privind măsurile pe care cetățenii din Focșani au obligația să le respecte, în vederea limitării pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, face un apel public la agenții economici, dar și la cetățenii Municipiului Focșani să respecte regulile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea pentru a putea gestiona cât mai bine această situație de criză, în așa fel încât numărul cazurilor COVID-19 să nu mai crească.

„Reamintim agenților economici că, pe o perioadă de 14 zile, se stabilesc următoarele măsuri:

(1) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

În ceea ce privește cetățenii Municipiului Focșani, reamintim că aceștia au următoarele obligații:

Să poarte mască de protecție cât să acopere nasul și gura atât în spațiile închise cât și în cele deschise, în afara locuinței.

Să nu iasă din case între orele 23.00 – 05.00, decât în caz de urgențe sau la serviciu.

Să păstreze distanța la cumpărături, în piață, la plata facturilor, utilităților, în mijloacele de transport.

Să evite adunările și locurile aglomerate”, se mai arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani.

Rată de infectare peste 3 în mai multe localități

Pe de altă parte, conform unei informări a Direcției de Sănătate Publică, „rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 1,78%00, cu trend descendent.

Comuna Soveja se menține cu o rată de infectare de 4,73 la mia de locuitori.

Localități cu rata de infectare peste 3: Focșani – 3,42 în scădere, Cîmpineanca – 3,19 în stagnare, Obrejița – 3,08 în stagnare, Odobești – 3,11 în scădere și Vintileasca – 3,16 în stagnare.

Localități cu rata de infectare peste 2: Dumbrăveni – 2,45 în stagnare, Gologanu – 2,32 în stagnare, Jariștea – 2,11 în creștere, Măicănești – 2,01 în stagnare, Mera – 2,97 în stagnare, Milcovul – 2,50 în creștere, Năruja – 2,10 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1,5%00: Adjud – 1,78 în scădere, Bălești – 1,57 în stagnare, Bolotești – 1,66 în scădere, Bordești – 1,72 în creștere, Dumitrești – 1,80 în scădere, Golești – 1,87 în scădere, Gugești – 1,51 în creștere, Nistorești – 1,93 în creștere, Panciu – 1,84 în creștere, Poiana Cristei – 1,91 în scădere, Popești – 1,70 în creștere, Răstoaca – 1,65 în stagnare, Țifești – 1,58 în stagnare, Vînători – 1,86 în stagnare, Vîrteșcoiu – 1,96 în stagnare, Vulturu – 1,65 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1 (până la 1,5%00): Andreiașu de Jos – 1,14 în stagnare, Bîrsești – 1,46 în stagnare, Chiojdeni – 1,24 în stagnare, Ciorăști – 1,42 în stagnare, Cotești – 1,43 în creștere, Jitia – 1,26 în stagnare, Movilița – 1,32 în stagnare, Negrilești – 1,23 în stagnare, Străoane – 1,12 în scădere, Suraia – 1,00 în stagnare, Valea Sării – 1,03 în stagnare.

Localitățile cu rate de infectare 0: Păulești, Sl. Ciorăști și Spulber.

DSP Vrancea recomandă în continuare cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse, în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?