Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Golești. Sală de sport cu 180 de locuri pentru locuitorii comunei

Compania Națională de Investiții (CNI) va construi o sală de sport cu 180 de locuri în comuna Golești. Investiția ajunge la peste 7,7 milioane lei, potrivit informațiilor disponibile în sistemul național de achiziții publice (SICAP). Lucrările vor fi realizate de societatea Hidro Salt B 92 SRL, care a câștigat licitația. Regimul de înălțime a construcției este parter cu un etaj, la o înălțime maximă de circa 11 metri, o suprafață construită de 1.445 mp și o arie desfășurată de 1.750 mp. Sala de sport va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, tenis și volei. „Sala de sport va avea suprafața sportivă dimensionată pentru handbal (și va cuprinde și tușe pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare și prin legătură directă cu zona de foyer”, se arată în caietul de sarcini. Proiectul pentru comuna Golești este similar cu alte investiții ale CNI în diverse zone ale țării.

Pe de altă parte, primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a precizat că cel mai important proiect care va fi realizat în mandatul care începe în câteva zile este alimentarea cu gaze naturale a tuturor locuințelor din comuna Golești.

,,Am comandat și am realizat studiul de fezabilitate, avem avizul de la Distrigaz, avem conducta care trece prin localitate și nu voi renunța până când această investiție nu va fi realizată, pentru a îmbunătăți standardul de viață al locuitorilor comunei noastre. Avizul primit de la Distrigaz este pentru trei stații de măsurare și cuplare la conducta existentă, însă Distrigaz nu a dorit să finanțeze extinderi și înființări de servicii pentru populație. Sursele de finanțare ale programului sunt constituite din fonduri externe și cofinanțări de la bugetul de stat. Deja la nivelul UAT Golești se lucrează cu o echipă specializată în sistemele acestea inteligente, după care vom depune întreaga documentație pentru finanțare. Acesta este obiectivul numărul 1 pentru perioada următoare, pentru că îmi doresc din toată inima ca locuitorii comunei Golești să fie racordați la gaze”, a afirmat primarul Alexandru Zar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?