Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

FOTO! Liceele din Focșani, implicate într-o acțiune a polițiștilor vrânceni, în scopul creșterii siguranței școlare

 

Activități pentru creșterea siguranței în spațiile școlare sau adiacente acestora, desfășurate de polițiști

Astăzi, 2 octombrie 2020, este celebrată non-violenţa.

La această dată, în 1869, se năştea Mahatma Gandhi, inițiatorul mișcărilor de revoltă neviolente pentru independenţa Indiei, unul dintre cei mai mari lideri ai omenirii. De ziua internaţională a non-violenţei, suntem invitați să promovăm pacea, toleranța şi diversitatea culturală. ‘Non-violența este cea mai mare forță aflată la dispoziția omenirii, mai puternică decât orice armă de distrugere’, spunea Mahatma Gandhi.

În acest context, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară împreună cu cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea în colaborare cu reprezentanți ai Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați au acționat în scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și pentru prevenirea delincvenței juvenile atât în incinta cât și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Focșani.

Activitățile au avut loc în licee de pe raza municipiului Focșani, respectiv: Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Liceul de Arte „Gheorghe Tătărăscu”, Colegiul Național „Alexandra Ioan Cuza”, precum și în Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” și la Școala Gimnazială nr. 2 Mărășești.

La Școala Gimnazială nr. 2 Mărășești au fost purtate discuții cu aproximativ 50 de părinții aflați în curtea unității de învățământ, cărora le au fost transmise următoarele recomandări:

– nu lăsați copilul mult timp nesupravegheat !
– stabiliți reguli de petrecere a timpului liber!
– nu evitați întrebările despre locul unde a fost și cu cine s-a întâlnit, chiar dacă vor urma răbufniri din partea acestora!
– încercați să cunoașteți cât mai bine prietenii copilului!
– stabiliți o legătură bazată pe încredere, încercați să-l ascultați pe copil în mod activ-participativ, nu doar prin prisma propriilor opinii!
– arătați-le respect, dragoste necondiționată și fiți constant crescându-i astfel stima de sine și ajutându-l să devină un adult responsabil! Totodată, în cadrul acestor activități au fost prezentate recomandări privind conștientizarea respectării regulilor sanitare în contextul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov 2

Reamintim faptul că începând cu data de 9 septembrie a.c., la nivel național și local a fost înființat Biroul Siguranță Școlară care desfășoară zilnic activități pentru asigurarea unui climat de siguranță în instituțiile de învățământ, prevenirea criminalității în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor, studenților și personalului didactic, în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ și a campusurilor preuniversitare/universitare.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 2 octombrie 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?