Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Proiecte de investiții care vizează modernizarea comunei Năruja

Primarul comunei Năruja, Grigore Mihăeș, a anunțat că au fost finalizate lucrările de asfaltare a drumului comunal din Poiana Stroii. Acesta a amintit că a reușit să finalizeze și lucrările de reabilitare a școlilor din localitate. „Am reușit să asfaltăm și în Poiana Stroii, administrația comunei noastre este aproape de cetățeni și încearcă să le facă o viață mai bună. Am cea mai mare satisfacție să văd oameni multumiți și eu trebuie să le mulțumesc, pentru că mi-au dat ocazia să le arăt că se poate. Mulțumesc consilierilor și domnului viceprimar pentru că au fost alături de mine și am putut realiza aceste obiective. Școala din Podul Narujei este în proporție de 90% construită, Școala Barbu Ștefănescu Delavrancea este reabilitată în întregime și va fi finalizată până la începerea anului școlar. Cred în potențialul copiilor noștri și le voi crea condiții optime de studiu, la nivel european“, a afirmat primarul comunei Năruja.

Grigore Mihăeș a adăugat că o altă investiție care intră în linie dreaptă este Parcul de distracție de la Naruja. „Și investițiile la Naruja nu se opresc aici, am multe proiecte ce așteaptă să fie finanțate și implementate. Îmi doresc ca Năruja să devină cea mai frumoasă comunitate din Vrancea. Încă o dată spun că: «Noi suntem ce faptele noastre sunt»“, a mai spus primarul Grigore Mihăeș. De reținut că autoritățile locale din Năruja au în derulare proiecte în valoare de peste 4 milioane de euro.

Pe lista sa de obiective realizate se află următoarele investiții: Reabilitarea iluminatului public și montarea a 150 lămpi noi în comună, iluminarea punților pietonale Lunca și Petrești; Construire punte peste răul Năruja pe Valea Nărujei; Construire garaj și reabilitarea clădirii ce a aparținut spitalului Năruja pentru a înființa subunitatea de pompieri militarizați în comună, unitate care deservește toate comunitățile limitrofe; Refacerea unor tronsoane de alimentare cu apă în centrul comunei Năruja; Construire împreună cu unele persoane din comunitate și montarea unei troițe în memoria eroilor neamului românesc amplasată în intersecția DJ 205D cu DJ 205M; Construirea de diguri în zonele vulnerabile de pe răul Năruja în punctele Rebegari și Valea Nărujei; Construire de diguri pe răul Petic și Zabala în punctele Petic și fostul parc Socolov; Construire de rigole betonate în zone vulnerabile din Cătunul Lunca pe torentele din punctele Ionel Iuga și Chilian Ștefan; Construirea de rigole betonate și refacere podeț în Cătunul Petrești la Lungu Ionel; Reabilitarea drumurilor din toate satele componente și cătune, prin refacerea platformei drumului în Rebegari, Podul Stoica și Meșca prin construirea de ziduri de apărare și susținere a drumurilor; Reabilitarea drumurilor și confecționarea de podețe pe drumurile care duc la: Releu, Măgurele, dealul Prahuzii, Podul Peticului, Podul Cristian, Poiana Stroii către Nica Poloboc, cătunele Lunca, Petrești și Podul Stoica; Refinanțarea și terminarea construcției Podului peste Răul Zabala care face legătura dintre. DJ 205 D cu DC 94 Podul Stoica cu montarea de lămpi pentru iluminarea acestui pod; Achiziționarea prin fonduri europene Gal Țara Vrancei a unui Buldoexcavator marca Caterpilar 4×4 cu roți egale.

Pe lista sa de obiective ce vor fi realizate se află construirea unei săli de sport, reabilitarea căminului cultural, reabilitarea dispensarului medical și extinderea rețelei de curent electric, amenajarea târgului tradițional de la Năruja prin fonduri de la GAL Țara Vrancei. „Valoarea acestor investiții este de aproximativ 4 milioane de Euro“, a mai afirmat primarul comunei Năruja, Grigore Mihăeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?