Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Atletism – Claudia Prisecaru, a patra la Vesprem într-o cursă de pregătire de 1500 metri

Campioana de la CSM Focșani 2007, Claudia Prisecaru, a terminat prima serie a curselor de pregătire de la reluarea concursurilor din Ungaria, în condițiile în care, în România, prima competiție de atletism anunațată de Federația de specialitate este cea din 24-25 iulie, Cupa României open juniori. Joi, 9 iulie, într-o cursă de 1500 metri din concursul de la Vesprem, Claudia Prisecaru s-a clasat a patra, cu 4.25.51, cu 4 secunde sub cea mai bună performanță a ei pe această distanță. ”Este un rezultat, să zicem, bun. Claudia a alergat puțin obosită, a avut o zi mai grea. Pentru ea a fost un concurs foarte util, chiar dacă a avut o perioadă încărcată, cu deplasări cu mașina de la Băile Felix până la locurile de alergare”, mi-a spus antrenorul ei, profesorul Cristian Orza.

Claudia Prisecaru a terminat cantonamentul de la Băile Felix și va continua la București, la Hotel Sport, cu antrenamente Complexul Sportiv Lia Manoliu. Claudia mai poate concura, în țară, până la finalul anului, la Cupa României Open Seniori, la 7-8 august, locul urmînd să fie stabilit, la Campionatul Internațional al Romaniei „Iolanda Balas Soter”, din perioada 22-23 august, la Cluj-Napoca, la Campionatul National de Seniori si U23, din 4-5 septembrie, la Campionatul Balcanic de Seniori, din 19-20 septembrie, de la Cluj-Napoca, la Campionatul National de Cros – Seniori, U23, U20 din 17 octombrie, de la Giroc – Timiș. În străinatate, sportive de la CSM Focșani 2007 ar urma să concureze la Campionatul Balcanic de Cros, din 14 noiembrie, de la Vrnjacka Banja, din Serbia și la Campionatul European de Cros, din 13 decembrie, de la Dublin-Fingal, în Irlanda.

Competițiile din România vor fi organizare sau nu, funcție de evoluția crizei coronavirusului. Foarte probabil că și cele internaționale vor fi supuse aceluiași regim, ceea ce nu înseamnă că sportivii de vârf ai României, între care și Claudia Prisecaru, nu se vor antrena pentru ca în concursuri, să aibă rezultate care să le înscrie pe traiectoria Tokyo 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?