Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO și GALERIE FOTO! Monumentele din Focșani, vizitate în cadrul turului ghidat „Descoperă Focșaniul”

Astăzi a avut loc primul tur ghidat din cadrul proiectului „Descoperă Focșaniul” în prezența reprezentanților mass-media locală dar și a focșănenilor interesați să afle informațiile furnizate de ghidul Florin Daniel Sima, voluntar în cadrul proiectului.
Turul ghidat a pornit de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, a oprit la Borna de Hotar, Monumentul Unirii din Piața Unirii și Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”. A urmat o vizită în Piațeta Balada unde au putut fi vizualizate panourile cu imagini din Focșaniul vechi, realizate după fotografii din colecția Petru Mincu. A urmat Prefectura Veche unde participanții la turul ghidat au avut parte de prima surpriză – clădirea a putut fi vizitată iar în interior se aflau doi jandarmi în ținute de gală, în misiune de reprezentare a Inspectoratului Județean pentru Jandarmi Vrancea. O altă surpriză a fost la ieșire unde a avut loc un mini spectacol al artiștilor Ansamblului Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.

Pe traseul către Teatrul Municipal Focșani organizatorii au fost opriți de un polițist de la Poliția Municipiului Focșani care i-a anunțat că trebuie respectate regulile de distanțare sociale în cadrul acestor eveniment. De altfel, încă de la plecarea din Grădina Publică, grupul de vizitatori a fost supravegheat cu atenție de doi polițiști atenți la respectarea regulilor de distanțare socială.
De asemenea, la Teatrul Municipal Focșani vizitatorii au avut parte de aceeași surpriză, prezența a doi jandarmi în ținute de gală. Turul a continuat cu trecerea în revistă a Muzeului Unirii și s-a finalizat la Biserica Stamatinești.
„Descoperă Focșaniul” este un eveniment organizat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Focșani și va continua pe tot parcursul week-endului (sâmbătă-duminică) dar și vineri, 10 iulie 2020. Deplasarea se face în grupuri de 6 persoane, iar vizitele interioare se desfășoară cu maxim 20 persoane.
Având în vedere Hotărârea Guvernului României nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, turul a fost organizat ținând cont de necesitatea respectării prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?