Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Marcel Ciolacu: În doar câteva luni, acest guvern a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în doar câteva luni, guvernul PNL „a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă”, iar rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS. „Guvernul PNL – nişte petarde economice ! Catastrofe! În doar câteva luni, acest Guvern de incompetenţi a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă. Rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate astăzi de INS. Guvernarea de dreapta înseamnă doar o prăbuşire continuă a nivelului de trai. PNL=PDL, adică sărăcie, austeritate şi şomaj”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că în guvernarea PSD s-au luat măsuri prin care au fost create „sute de mii de locuri de muncă” şi a fost „cea mai mică rată a şomajului din Europa”. „Guvernul PNL a distrus tot şi ne-a adus din nou la nivelul anului 2017. Tabloul dezastrului este completat şi de o prăbuşire a turismului cu 98% în aprilie. Record istoric! Un miliard de euro pierderi estimate doar în acest an. Abisal! Reprezentanţii industriei HORECA au cerut disperaţi măsuri de sprijin şi facilităţi fiscale din partea Guvernului. Au primit în schimb doar fumul trabucurilor liberale în faţă şi un toptan de norme aberante care mai mult îi încurcă decât îi ajută”, a menţionat Ciolacu.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD a afirmat, miercuri, că, de câte ori face Guvernul „o tâmpenie”, şeful statului, Klaus Iohannis, „iese cu o ştire să o astupe”. „Eu am văzut că PSD, alături de celelalte forţe politice, a făcut după ‘marţea neagră’, cum s-a spus în presă, şi o ‘miercurea albă’ care a făcut o curăţenie la toate legile care vizau modificări în domeniul Justiţiei. Preşedintele nu a ieşit să spună în detaliu la ce legi ale Justiţiei se referă, dar, din câte ştiu eu, Codurile penale nu au fost modificate. De câte ori se întâmplă ceva, face Guvernul o tâmpenie, cum este cu legea aceasta, preşedintele iese cu o ştire să astupe tâmpeniile Guvernului Orban. Ne-am obişnuit cu acest mod de lucru. În acest moment, Liviu Dragnea este în închisoare. Toate modificările pe care le invocă Iohannis nu au ajutat niciun pesedist să nu ajungă în închisoare. Este o minciună perpetuată zi de zi sau, mai ales, când Guvernul Orban face câte o trăsnaie sau nu vine cu nimic coerent”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PSD vrea să fie modificate Legile Justiţiei, aşa cum a anunţat Iohannis.

În ceea ce priveşte Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Ciolacu a spus că are încredere în decizia Consiliului Superior al Magistraturii. „Eu am luat act de decizia CSM. Cred că judecătorii şi procurorii care ne reprezintă pe noi toţi în CSM sunt mai îndreptăţiţi şi mult mai bine pregătiţi decât noi să îşi spună punctul de vedere şi am văzut că au dat un anumit aviz negativ pe desfiinţarea secţiei speciale”, a arătat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?