Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

„Succes, Codruța!” Verișoara prefectului Berbece, stomatolog la Păunești, numită la conducerea Spitalului județean

Elena Codruța Mihalache, medic stomatolog la Păunești, în vârstă de 35 de ani, a fost numită, conform unor surse, la conducerea Spitalului Județean Focșani. Sursele noastre mai spun că doctorița este verișoară a prefectului penelist Gheorghiță Berbece. Numirea are loc după ce astăzi, echipa condusă de colonel medic Keresztes Alexandru, formată din medic Andoni Bianca-Ramona, locotenent-colonel Ceaușu Adrian și locotenent-colonel Vulpe Andrei-Ciprian, și-a încheiat misiunea la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, după cum a anunțat oficial MApN.

Managerul Constantin Mîndrilă este ținut internat, contra voinței sale, din data de 12 aprilie, în secția de Boli Infecțioase. Venit la Focșani la chemarea prefectului penelist și a clicii liberale, care vrea cu orice preț să preia frâiele Spitalului Județean, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara pe 13 aprilie, că Mîndrilă ,,nu a fost nici destituit și nici demis”.

Verișoara prefectului asigură așadar o conducere interimară a Spitalului Județean Focșani. Interimară, interimară, dar până când? Prin Spitalul Județean, cadrele medicale vorbesc despre o încercare de spălare a imaginii peneliștilor, prin numirea unui medic. De altfel, s-ar fi făcut oferte de preluare a managementului multor medici, respectați și profesioniști, însă aceștia au refuzat să intre în jocurile politice. Iată însă că verișoara s-a lăsat sedusă de jocurile puterii. Iar dacă pe pagina sa de facebook distribuie cu sârg postări ale Prefecturii, parlamentarilor liberali, DSP-ului și PNL-ului, pe pagina soțului său, medic veterinar, sunt deja foarte multe comentarii prin care i se urează succes Elenei Codruța Mihalache.

Ca să păstrăm ritmul, succes, succes, dar până când? Până când trece Covid-ul și revine Ana Maria Dimitriu cu forțe proaspete pentru a-și vedea împlinit visul de a fi manageră? Că doar n-o să fie ea simplu consilier, iar iubitul ditamai directorul, fie el și interimar, la DSP.

În plus, care e faza cu stomatologii? Avem tot respectul pentru ei, dar doi stomatologi la DSP, deși cel puțin adjunctul trebuia să fie epidemiolog sau infecționist, acum la Spitalul județean?

În caz că ați uitat, deși e de notorietate la nivel național, prefectul Berbece e cel care și-a băgat fiul în MAI. Da, din ajutor de șef de post la Vulturu a ajuns în funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe. Agentul Iulian Berbece, angajat în cadrul IPJ Vrancea în anul 2017, a fost trimis ajutor de șef de post în comuna vrânceană Vulturu. Imediat după ce fostul consilier județean PNL, Pompiliu Norocel Stroe, a fost numit secretar de stat, de la MAI a fost solicitată detașarea agentului de poliție Iulian Berbece pe funcția de consilier al secretarului de stat mai sus amintit.

Și poate n-ați apucat să citiți cu toate evenimentele de azi, dar clanul Ștefan a mai pus o rubedenie într-o funcție de conducere. De data asta este vorba despre Sorin Mihăilescu, un cumătru al ministrului liberal Ion Ștefan, zis ,,Grindă”. Sorin Mihăilescu a fost numit, miercuri, director general al Regionalei de Căi Ferate Galați. Până la această numire, Sorin Mihăilescu a fost șef la Regulatorul de Circulație CFR Adjud. Mihăilescu și-a preluat atribuțiile de șef al Regionalei CFR Galați, joi-7 mai.

Ne întrebam, la începutul lunii aprilie, câte neamuri mai are Grindă de pus în funcții plătite din bani publici. Ei bine, iată că mai are. Gradul de rudenie cu deputatul liberal Ion Ștefan pare să fie principalul criteriu de selecție al celor care sunt puși la conducerea instituțiilor.

De altfel, în general, PNL-ul e partidul în care contează să fii rudă cu cine trebuie. Până și Adrian Crețu, purtătorul de cuvânt de la Prefectură, fost consilier județean PNL, i-a aranjat un post călduț, ca șef serviciu, soției sale, la Direcția Județeană de Statistică.

Stimabili liberali, muncitori prin campanii electorale, vouă nu vă convine și verișori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?