Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Săptămâna Modei de la Milano, organizată online în luna iulie, în contextul pandemiei de COVID-19

Camera naţională a modei italiene (CNMI) va organiza în ”premieră” Săptămâna Modei de la Milano în mediu online în perioada 14-17 iulie, ca ”răspuns concret” la criza coronavirusului, a anunţat instituţia într-un comunicat transmis joi, potrivit AFP. Federaţia de Haute-Couture şi Modă din Franţa a anunţat miercuri o iniţiativă similară.

Această ”întâlnire pentru promovarea colecţiilor masculine şi feminine ” (…) constituie un răspuns concret la nevoia de promovare a mărcilor, care vor avea ocazia să-şi prezinte, în cadrul unui calendar online, colecţiile masculine primăvară-vară 2021, precum şi precolecţiile masculine şi feminine primăvară-vară 2021”, a explicat Camera naţională a modei italiene în comunicat. ”Organizarea unei Săptămâni a Modei online este un răspuns concret la perioada pe care o traversăm”, a menţionat preşedintele CNMI, Carlo Capasa, citat în comunicat.

CNMI ”propune o platformă online în cadrul căreia vor fi prezentate fotografii şi înregistrări video, interviuri şi momente din culise (…), organizat conform unui calendar, cu intervale dedicate fiecărei mărci”. ”Calendarul va fi totodată îmbogăţit cu alte conţinuturi”, în special cu ”lecţii magistrale în live streaming susţinute de mari figuri ale modei mondiale”. În paralel cu prezentarea colecţiilor în cadrul ”Milano Digital Fashion Week”, va exista o platformă ”consacrată în totalitate showroom-ului”, un ”instrument preţios pentru campanie de vânzare către achizitorii din străinătate”. Showroom-urile îşi vor putea de asemenea prezenta marca proprie prin fotografii şi filmări ale colecţiilor.

”Milano Digital Fashion Week” va putea fi urmărit pe canalele de comunicare online ale CNMI: cameramoda.it, paginile de Instagram, Facebook, Linkedin, Weibo şi YouTube.

Următoarea ediţie a Săptămânii Modei de la Paris dedicată colecţiilor masculine se va desfăşura online în perioada 9-13 iulie. Colecţiile pret-a-porter masculine pentru sezonul primăvară-vară 2021 vor fi prezentate sub ”forma unui film sau unei înregistrări video” pe o platformă dedicată, menţinându-se ”principiul calendarului oficial”, a precizat Federaţia de Haute-Couture şi Modă din Franţa. Din cauza pandemiei de COVID-19, săptămâna colecţiilor pret-a-porter programată în perioada 23-28 iunie şi cea a colecţiilor haute couture, care ar fi trebuit să aibă loc în intervalul 5-9 iulie, au fost anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?