Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Înşelăciunile prin metoda „Accidentul” fac victime şi în vreme de pandemie, un tânăr a fost arestat preventiv

Infractorii fac bani şi în vreme de pandemie. Statul în case nu-i împiedică să-şi continue activitatea infracţională şi să facă victime în rândul oamenilor de bună credinţă.
Astfel, în această perioadă, înşelăciunile prin metoda “Accidentul” încă mai fac victime. Pe data de 2 mai a.c, un tânăr din Focşani a reuşit să înşele o persoană cu suma de 3.000 lei, iar în cazul celei de-a doua fapte a fost prins în flagrant de poliţişti. El ar fi trebuit să primească de la victimă suma de 5.000 lei. Potrivit anchetatorilor, tânărul care a şi fost arestat a sunat victimele şi, folosind calităţi mincinoase, le-a spus că fiicele lor au fost lovite de maşini pe trecerile de pietoni şi este nevoie de bani pentru ca acestea să fie supuse unor intervenţii chirurgicale.
Inculpatul a fost prins în timp ce ar fi trebuit să ridice o sumă de bani, dus la audieri şi reţinut. Duminică seara el a primit mandat de arestare preventivă. «În baza art. 226 alin.1 şi 2 C.pr.pen., cu referire la art. 202 C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G (…) M (…), pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 mai 2020 şi până la data de 02 iunie 2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare » se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecăţoria Focşani. Potrivit unor surse, banii ajungeau iniţial la o femeie şi apoi la o persoană privată de libertate.
De asemenea, într-un alt dosar cu acelaşi obiect, au mai fost reţinute alte două persoane care astăzi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

foto: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?