Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Marian Oprișan: Îi asigur pe părinți și pe elevi că niciodată, în calitate de președinte al UNCJR, nu am susținut interesele operatorilor de transport!

Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și al Consiliului Județean Vrancea, a remis joi un comunicat de presă, în care arată că propaganda PNL este din ce în ce mai agresivă și mai sfidătoare la regulile minimale de bun simț și deontologie jurnalistică. Conform sursei citate, un ultim exemplu în acest sens îl constituie publicarea „de către o coadă de topor a PNL” a unui articol în ziarul de casă al partidului aflat la guvernare. Sub un titlu bombastic, ziarul de casă al PNL „nu face altceva decât să publice niște informații mincinoase, fără a verifica nicio secundă documentele la care face referire, în articol, autorul”.
„Scopul este evident – punerea într-o lumină negativă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) condusă de Marian Oprișan (PSD) în favoarea PNL! Nu putem ignora stilul tendențios, dar mai ales lipsa de documentare a autorului, fie el aflat în solda PNL! Astfel de jurnalism pe genunchi nu s-a făcut niciodată în România!
Autorul face referire la o serie de adrese, pe care le atașez acestui comunicat, însă în articol se spune exact pe dos față de ce este scris în documentele respective. În adresele nr. 89/12.03.2019 şi 89/13.03.2019 se vede foarte clar, că UNCJR nu a cerut eliminarea facilităților pentru elevi, așa cum (sic) susține autorul articolului la care fac referire!
Atunci despre ce vorbim!? Fie de multă lipsă de profesionalism, fie de ducerea în derizoriu a deontologiei jurnalistice și transformarea demersului jurnalistic în propagandă ieftină în favoarea PNL!? Vreau să menționez faptul că prin memoriile adresate Guvernului României, în calitate de președinte al UNCJR, am solicitat reglementarea transportului județean prin curse regulate, cu includerea prevederilor referitoare la facilitățile pentru elevi”, se arată în comunicatul de presă.

Marian Oprișan precizează că în acest sens, în data de 24 aprilie 2020, a solicitat prim-ministrului Ludovic Orban o serie de măsuri menite a debloca situația transportului județean de persoane prin curse regulate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 34/2020. Totodată, într-un memoriu transmis Guvernului României de către UNCJR, a solicitat completarea Ordinului nr. 131/2019, astfel încât să se aibă în vedere și situația în care entitățile contractante iau decizia să nu acorde compensații de serviciu public. Președintele UNCJR precizează și că a comunicat public acest lucru, doar că ziarul de casă al PNL „nu s-a obosit să publice sau măcar să se informeze pe marginea acestui subiect și a ales să preia o serie de acuze formulate de Consiliul Național al Elevilor cu mult timp în urmă”. „Iată că, din păcate, în loc să arate modul dubios în care Guvernul României condus de PNL a legiferat și continuă să legifereze cu privire la transportul județean de persoane prin curse regulate care limitează posibilitatea consiliilor județene de a aloca fonduri în bugetele județelor pentru decontarea navetei elevilor și face imposibilă bugetarea corespunzătoare a acestor chetuieli”, ziarul de casă al liberalilor, „prin cozile de topor ale PNL, manipulează ordinar!”, mai arată președintele Marian Oprișan.
„Îi asigur pe părinți și pe elevi că niciodată, în calitate de președinte al UNCJR, nu am susținut interesele operatorilor de transport! La dezbaterea Legii în forma adoptată de Guvernul Dăncilă, UNCJR a avut o poziție clară, în interesul cetățenilor, însă interesul operatorilor privați a avut câștig de cauză. Consider că aceste acuze aduse consiliilor județene nu au fost făcute de elevi, în cunoștință de cauză, ci de politicienii de la PNL care i-au manipulat în cel mai josnic mod posibil, fără a avea vreo jenă în a-i induce în eroare pe reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Personal am fost promotorul numeroaselor acțiuni făcute pentru valorificarea educației și culturii. Consider că educația dă tuturor o șansă în plus de reușită în viață însă, pentru ca toți copiii să beneficieze de această oportunitate este nevoie, uneori, de empatie, de solidaritate, nu de manipulare și minciuni”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?