Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Centru pediatric în cadrul fostului dispensar din Sud; echipament aferent aparatului de testare a COVID-19 pentru DSP Vrancea

Primăria Focșani alocă fonduri pentru echipamentul aferent aparatului de testare pentru coronavirus care va fi achiziționat de Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Banii au fost alocați în cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Local Focșani. La solicitarea DSP au fost alocate fonduri pentru hotă bacteriologică, combină frigorifică, masă reactivi, cu o valoare de 48 mii lei, fără TVA. Primarul Cristi Misăilă a arătat că alocarea fondurilor se face în urma solicitărilor venite din partea DSP, căreia i-a fost alocat un aparat de testare de către Ministerul Sănătății. Edilul a precizat că dacă vor fi și alte solicitări de sprijin, vor fi luate toate măsurile de ajutorare a autorităților medicale.

Municipalitatea nu poate însă, legal, să aloce direct sume către Spitalul Județean de Urgență din Focșani, instituție care se află în administrarea Ministerului Sănătății. Pentru aceste cazuri procedura legală prevede că un spital, de exemplu, care are nevoie de fonduri pentru un echipament, solicită fondurile necesare către administrația locală. Aceasta achiziționează bunul pe care ulterior îl dă în aministrare spitalului respectiv. Aceasta, de altfel, a fost procedura derulată ieri, când consilierii locali au aprobat fondurile pentru echipamentele solicitate de DSP, fără ca banii să fie dați direct acestei instituții.

Primarul Cristi Misăilă a precizat că, pentru a veni în sprijinul autorităților sanitare, a discutat cu constructorul pentru ca cel târziu la finele săptămânii viitoare să fie finalizate lucrările la dispensarul din Sud. Dorința municipalității este ca în acest spațiu să funcționeze un centru de permanență și un centru pediatric. Practic, se dorește ca focșănenii din Sud să aibă la dispoziție un spațiu medical unde să poată veni pentru a rezolva micile urgențe, fără să mai fie nevoiți să meargă la Spitalul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?