Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Focșăneanca Mirela Mănăilă confecționează măști de protecție pe care le OFERĂ bătrânilor

Pe lângă atâtea vești sumbre, avem și una pozitivă: o focșăneancă s-a apucat să confecționeze măști de protecție pe care urmează să le ofere GRATUIT bătrânilor. Mirela Mănăilă, căci despre ea este vorba, deține un mic magazin în Grădina Publică din Focșani, vis a vis de fosta Romarta. Ieri după amiază am mers la atelierul ei pentru a afla cum i-a venit această idee. Femeia ne-a spus că speră să traversăm cu bine această perioadă neliniștită, și că economia își va reveni. Măștile pe care le confecționează tânăra nu sunt omologate sanitar, în schimb, spune ea, ne filtrează oarecum aerul pe care îl respirăm.

,,Totul a pornit dintr-o joacă!”

O joacă… așa a început totul, după care au ieșit aproape 40 de măști din mâinile delicate ale Mirelei Mănăilă, care a înțeles că, cel puțin pentru un moment, afacerea ei s-ar putea să nu mai fie la fel de fructuoasă ca până acum, din cauza noului coronavirus. „Ideea este că trecem printr-o perioadă destul de dificilă și din punct de vedere economic, și nu numai eu sunt în situația asta, este o situație la nivel național și chiar global. Vânzările au scăzut foarte mult, nimeni nu te păsuiește cu cheltuielile și toate taxele aferente, dar sperăm să avem puterea să o luăm de la capăt și să mergem mai departe. M-am apucat să fac aceste măști datorită cererii foarte mari de pe piață. Nu sunt, într-adevăr, măști omologate din punct de vedere sanitar, deci nu sunt măști sanitare, sunt facute din bumbac și dublate cu material nețesut, ceea ce înseamnă că se poate respira foarte ușor prin ele, și în același timp, filtrează oarecum aerul. 

Am început să le fac astăzi, într-o joacă, la cererea unei amice. Nu le-am făcut cu gândul de a le vinde în mod frecvent… Am făcut-o pentru prieteni și m-am gândit să le ofer celor bătrâni care într-adevăr sunt într-o situație mai… dificilă. Adică sunt mai predispuși situației cu care ne confruntăm.

Să dea Domnul să fie totul bine”, speră Mirela Mănăilă.

Cinci minute din timpul tău…

Am întrebat cât durează să faci o astfel de mască, și care este prețul per bucată. Iată răspunsul: „Cât să dureze?! Să zic 5 minute, cap coadă, pentru că automat trebuie tăiat, dublat, lipit acel material nețesut, surfilat, și apoi cusut. Am zis că un preț ok este 10 lei bucata datorită atâtor operații prin care trece, nu foarte multe, într-adevăr,  dar automat îți ia timp, iar timpul…costă bani. La oferte chiar nu m-am gândit pentru că nu acesta este obiectivul nostru, dar se poate negocia fără nicio problemă”, mai spune femeia.

Despre cei care vor să intre în posesia unei astfel de măști, Mirela Mănăilă spune că merge pe încredere. ,,Chiar și astăzi a sosit o doamnă care ne-a comunicat că are o mamă acasă care ar avea nevoie de o mască, și ne-a întrebat cum ar putea intra în posesia unei astfel de măști, moment în care doamna voia să scoată din geantă cuponul aferent. Nu este nevoie de așa ceva, adică mergem pe încredere. Acesta a fost și scopul, de a le OFERI. Cu siguranță,  și celelalte pe care le facem, le vom oferi. Ne găsiți în Piața Unirii din Focșani,  în Grădina Publică, vis a vis de fosta Romarta, de luni până vineri între orele 09:00-17:00”.

Măști reutilizabile

Confecționate din bumbac, aceste măști pot fi spălate cu apă fierbinte astfel încât să fie posibilă refolosirea lor. ,,Aceste măști sunt lavabile, adică se pot spăla și automat, pentru a fi sterilizate, trebuiesc fierte. Chiar astăzi am discutat cu un cadru medical care mi-a spus că nu există măști în spitale, cererea este destul de mare și au ajuns și la modalitatea aceasta de a-și cumpăra, sau de a-și face. Acum câteva zile am distribuit pe o rețea de socializare cum poți să-ți faci o mască singur acasă, adică nu este greu; sunt atâtea modalități care circulă pe internet, cum ar fi varianta aceea cu hârtia, călătorul și elasticele, sau mai era varianta de tifon cu elastic cusut”, ne informează Mirela Mănăilă.

Așadar, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00 o puteți găsi pe Mirela Mănăilă la atelierul ei de croitorie din Grădina Publică Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?