Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Fosta directoare de la Duspi Serv plasată sub control judiciar

Ana Maria Tacu, fosta directoare a societăţii Primăriei Panciu, Duspi Serv, care a fost reţinută luni, în dosarul în care săptămâna trecută a fost reţinut şi apoi arestat preventiv şi Iulian Nica, primarul Oraşului Panciu, a ajuns ieri din nou în faţa anchetatorilor pentru a fi audiată. Ordonanţa de reţinere a expirat în timp ce se afla la audieri, iar la finalul acestora ea nu a mai fost dusă la instanţa pentru arestare întrucât a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Procurorul de caz i-a trasat acesteia o serie de restricţii printre care şi aceea de a nu a lua legatura cu ceilalţi inculpaţi sau cu martorii din dosar. Dacă va încălca obligaţiile masura poate fi înlocuită cu o alta mai dură. Potrivit unor surse astăzi, la audieri, aceasta ar fi recunoscut faptele comise.

Conform informaţiilor primite luni de la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pîrcălăbescu, în sarcina femeii s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual. Anchetatorii spun că faptele ar fi fost comise în perioada în care ea era directorul societăţii primăriei, în prezent funcţia fiind ocupată de o altă persoană, şi că sunt aceleaşi cu cele reţinute în sarcina primarului, întrucât ea nu ar fi făcut altceva decât să-l ajute pe acesta la comiterea infracţiunilor.

Reamintim că la finele săptămânii trecute, procurorii şi poliţiştii de la Panciu au descins la locuinţa primarului şi într-o altă locaţie. Ulterior el a fost reţinut, iar o zi mai târziu a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Panciu care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă. Primarul a contestat măsura, iar săptămâna aceasta va afla dacă va fi cercetat în stare de libertate, dacă se va lua o măsură mai blândă sau dacă va rămâne în arest. La momentul reţinerii şi arestării primarului Iulian Nica, anchetatorii ne-au precizat că în sarcina lui s-au reţinut pe lângă infracţiunile reţinute în sarcina fostei directoare şi altele, cum ar fi instigare la abuz în serviciu şi instigare la delapidare.

Cu o săptămână înainte de reţinerea şi arestarea primarului, anchetatorii au făcut o percheziţie şi la sediul primăriei. În total, în dosar, sunt cercetate nouă persoane, majoritatea angajate ale primăriei.

Sursa foto: Romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?