Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Sistemul de alimentare cu apă din Răcoasa va fi modernizat

Primăria Răcoasa continuă proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă din localitate. Societatea Geovi Construct SRL este cea care a câștigat licitația pentru realizarea proiectului „Modernizare sistem alimentare cu apă în comuna Răcoasa, județul Vrancea“. Valoarea adjudecată a investiției este de 1,1 milioane de lei. Proiectul constă în realizarea serviciilor de proiectare care includ realizarea proiectului tehnic, prin întocmirea proiectului tehnic, detaliilor de execuție, caietelor de sarcini, documentației tehnice autorizație de construire, documentației pentru avize și acorduri și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada lucrărilor.

Lucrările de execuție includ modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comună Racoasa, satele Mărăști, Răcoasa, Verdea și Varnița. Astfel, în satul Mărăști pentru suplimentarea sursei de apă va fi refăcut drenul la izvorului de suprafață unde se va monta un cămin de liniștire a apei și 2 drenuri, va fi montat un rezervor de înmagazinare din beton armat suprateran cu o capacitate de 100 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea va fi montat un sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare și se va înlocui 150m de țeavă pehd dn 63mm.

În satul Răcoasa, zona Răcoasa-Răi se propune înlocuirea drenurilor deteriorate existente cu unele noi, reabilitarea rezervorului prin refacerea tencuielilor la interior cu tencuieli hidroizolante cât și la exterior cu tencuieli termoizolante, dar și reabilitarea împrejmuirii de regim sever la sursă de înmagazinare.

În zona Răcoasa la rezervor Dealu lui Budui vor fi captate 4 izvoare de suprafață, prin drenuri cu filtru invers cu drenuri din țeavă pvc dn 350 mm, și cămine de captare. Totodată va fi montată țeavă pehd dn 110mm pe o lungime totală de 1088 metri liniari de la frontul de captare cu cele 4 izvoare la sursă de înmagazinare rezervorul de 200mc. Va fi montat și un rezervor de înmagazinare suprateran cu o capacitate de 200 mc.

În satul Verdea va fi montat un rezervor de înmagazinare suprateran de 100 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea, se propune montarea unui sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare, pentru a obține o calitate cât mai bună a apei.

În satul Varnița va fi montat un rezervor de înmagazinare suprateran cu o capacitate de 60 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea, se propune montarea unui sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare, pentru a obține o calitate cât mai bună a apei.

De reținut că autoritățile locale din Răcoasa au în derulare și proiectul privind modernizarea Școlii Gimnaziale Răcoasa denumit „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Răcoasa“, în valoare de 1,3 milioane lei. Autoritățile locale din Răcoasa au construit o grădiniță de la zero. Investiția în valoare de peste 360 de mii de lei a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Vrancei”.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?