Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Chiria în Focșani, mai scumpă decât în Buzău, Alba Iulia, Bacău sau Brăila

Chiria unui apartament cu două camere în Focșani ajunge la 260 euro, arată o analiză realizată de Analize imobiliare și imobiliare.ro. Este vorba despre un preț mediu cerut de închiriere lunar pentru un apartament cu 2 camere, confort 1, construit între 1980-2000. Analiza realizată arată că, în ultimul trimestru din 2019, piața închirierilor de apartamente a fost una destul de dinamică pentru final de an. Prețurile medii solicitate de proprietari au înregistrat variații în mai multe centre regionale, ca și în alte reședințe de județ. La Focșani, prețul mediu este 260 euro, un loc 12 la nivel național.

Valoarea chiriei poate părea mare însă faptul că proprietarii solicită asemenea sume este un indicator că veniturile chiriașilor le permit asemenea cheltuieli. Analiza arătă că, în București, spre exemplu, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situează acum la 420 de euro pe lună, în creștere de la 410 euro pe lună în al treilea trimestru al anului. Același tip de locuință poate fi închiriat, în Cluj Napoca, tot cu 420 euro. Mai ieftine sunt locuințele în Timișoara, Brașov, unde proprietarii cer, în medie, 350 euro lunar.  La Constanța, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 300 euro lunar, la fel ca în Ploiești.

La Focșani, prețul mediu de închiriere este de 260 euro, la fel ca în Craiova, cu zece euro mai mult decât în Buzău, Alba Iulia, Bacău sau Brăila. „Creșteri ale sumelor medii lunare solicitate pentru două camere au fost consemnate și în orașele cu cele mai ieftine apartamente de închiriat. Excepția de la regu o reprezintă Reșița, unde proprietarii cer tot 180 de euro pe lună, la fel ca în cele două trimestre anterioare. Capitala Caraș-Severinului a rămas, astfel, singura reședință de județ unde un apartament cu două camere poate fi închiriat cu mai puțin de 200 de euro pe lună”, arată analiza realizată de imobiliare.ro.

Prețul final al chiriei depinde de mai mulți factori, precum zona, anul de construcție al imobilului, suprafața, numărul de camere, facilități, starea apartamentului și utilitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?