Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Violeto, tu joci și la păcănele? Dă-ți un voucher, vezi dacă merge

Ministrul liberal al Muncii, Violeta Alexandru, vrea să înlocuiască alocațiile copiilor cu vouchere. Ideea a fost lansată de premierul demis, Ludovic Orban și a fost susținută de ministrul Finanțelor. Mai mult decât atât, sub argumentul eficientizării sistemului de acordare a alocațiilor pentru copii, Violeta Alexandru vrea să condiționeze acordarea acestor vouchere de școlarizarea copilului. Altfel spus, vouchere vor primi doar copiii școlarizați. „Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuție cu școala, ca să încurajăm părinții să vină mai des la școală”, a explicat ministrul PNL de la Muncă. Altfel spus, părinții ar trebui să meargă la școală în fiecare lună ca să ia aceste vouchere? Sau cum? Adică niște părinți care trăiesc, spre exemplu, la Păulești și au copilul elev la liceu în Focșani, trebuie să vină lunar la Focșani ca să ia aceste vouchere? Dar ce se întâmplă în cazul copiilor care nu au împlinit vârsta școlarizării?

Întrebări fără răspuns, soluții inexistente sau ilogice și rupte de realitate. Pentru a ascunde incapacitatea guvernului liberal de a dubla alocațiile copiilor, chiar dacă decretul a fost semnat de președinte încă din ianuarie, Violeta Alexandru jignește părinții. Într-o postare pe Facebook, aceasta afirmă că, de multe ori, alocațiile copiilor sunt jucate de părinți la păcănele sau folosite la cumpărarea de țigări și alcool: ”Este cunoscută realitatea conform căreia de alocațiile copiilor (mai) beneficiază și aparținătorii/părinții pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creșterii și dezvoltării copilului. Se mai joacă și la păcănele. În Constituția României este garantat dreptul copilului de a primi alocație, dar este la latitudinea autorităților să găsească cele mai bune soluții pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului”.

Cuvinte pompoase, aparente intenții serioase și revoluționare. În realitate, lipsa unor soluții concrete și un amalgam de idei furate din alte țări și amestecate fără logică și coerență. În acest mod, după pensionari, liberalii reușesc să bulverseze și părinții, care nu mai au în acest moment nici măcar garanția acordării alocațiilor pentru copii la valoarea actuală, cu atât mai puțin speranța majorării acestora.

Sursa foto: newsmaker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?